SKB KLAART KLUS TEGEN KVO AL IN EERSTE HELFT

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto's: Brent Jolie

Onze Leeuwen kwamen aan zee na een schitterend doelpunt van Ismaheel al vroeg op voorsprong. Geel-blauw domineerde zowat de volledige eerste helft en verdubbelde vlak voor rust de score. Hrncar schonk zichzelf een geweldig verjaardagscadeau. Na rust zagen de toeschouwers in de Diaz Arena hetzelfde spelbeeld. Doelpunten vielen er echter niet meer. Eindstand: 0-2

KVO liet in de beginfase de bal aan onze Leeuwen. Vanuit de organisatie wachtten ze op een Bevers foutje in de hoop zo te kunnen counteren. Onze Leeuwen gingen goed met deze situatie om en combineerden naar hartenlust. Na negen minuten kon Çukur een eerste keer uithalen, Bossin had meteen de nodige moeite met het botsende afstandsschot van de spits.

Amper vijf minuten later klom geel-blauw al op voorsprong. Goncalves krulde de bal in de zestienmeter, Ismaheel knalde in een tijd heerlijk binnen: 0-1. Wat een geweldige goal! Ook na dit openingsdoelpunt wijzigde het spelbeeld niet, SKB behield de controle over de partij.

Na 33 minuten stak de thuisploeg voor het eerst de neus aan het venster. Ismaheel greep goed in bij een veelbelovende aanval, niet veel later deed Filipovic hetzelfde bij een poging van Perez. Na deze twee pogingen nam geel-blauw de partij opnieuw volledig in handen.

Zes minuten voor de rust voetbalden onze Leeuwen opnieuw een fraaie aanval bij elkaar. Salech zocht en vond Hrncar voor doel. De Slowaak schonk zichzelf een fantastisch verjaardagscadeau: 0-2, meteen ook de ruststand.

Oostende trok na rust als eerste naar voren. Perez kreeg wat ruimte en haalde uit, zijn schot vloog zowaar uit het stadion. Aan de overzijde werd een schot van Limbombe geblokt, niet veel later hinderden Çukur en Hrncar elkaar voor doel.

Drie minuten later kon Hrncar bij een vrije trap wel vrij afdrukken, het schot van de Slowaak ging zo’n metertje naast. Aan de overzijde kon ook KVO eens dreigen na een vrije trap, opnieuw kon Perez niet besluiten.

Oostende leek lange tijd niet bij machte om de wedstrijd nog naar haar hand te zetten, maar twintig minuten voor tijd voerde de thuisploeg de druk dan toch op. Onze Leeuwen moesten alle zeilen bijzetten om de thuisploeg het scoren te beletten. Filipovic en Reus brachten redding op pogingen van Hartwig en Atanga. Vijf minuten voor tijd pakte Reus nogmaals uit met twee schitterende parades.

In de slotfase konden onze Leeuwen naar hartenlust counteren, maar ze verzuimden deze tegenprikken af te werken. Eindstand: 0-2.

Zaterdag (16/12) spelen onze Leeuwen tegen Jong Genk hun laatste wedstrijd van dit kalenderjaar. De partij gaat van start om 20.00 uur.

Tickets zijn beschikbaar via skb.roboticket.com.