SKB STRIJDEND TEN ONDER TEGEN UNION

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto's: Brent Jolie & Belga Image

Onze Leeuwen hebben vanavond tegen Union, de leider in de Jupiler Pro League, een prima prestatie op de mat gelegd. Geel-blauw trof via Goncalves en Koyalipou tot twee maal toe het doelhout. Ook bezoeker Eckert zag zijn poging op de paal stranden. Net op het moment dat iedereen zich opmaakte voor verlengingen verdween het leer via Bateau in doel. Twee minuten later legde Amoura met een afgeweken vrije trap de 0-2-eindstand vast. Union bekert verder.

Na een schitterend eerbetoon ter ere van de 70ste verjaardag van Jean-Marie Pfaff trokken onze Leeuwen als eerste naar voren. Na een prima voorzet probeerde Koyalipou de bal in de beginfase overhoeks binnen te koppen, maar een Brussels been verhinderde dat. Union reageerde na 13 minuten met een schotje van Rasmussen.

Na 20 minuten voetballen voerden de bezoekers de druk wat op, geel-blauw ving Union op en loerde op de counter. Op een van deze tegenprikken kon Limbombe uithalen, zijn poging ging een metertje over. Niet veel later een nieuwe kans voor de thuisploeg. Koyalipou zag zijn knal via een bezoeker in hoekschop belanden. Aan de overzijde kende Deman geen probleem met een krul van Rodriguez.

In de 35ste minuut kwamen onze Leeuwen ei zo na op voorsprong. Een vrije trap van Goncalves strandde op de paal. In de slotfase van de eerste helft kon Union nog enkele hoekschoppen versieren, maar die leverden geen gevaar op. Ruststand: 0-0.

Union startte het felst aan de tweede helft. In de openingsminuut kon Rodriguez net niet profiteren van een roekeloze pass van Goncalves. Vlak daarna dook Eckert goed op tussen Deman en Goncalves, de spits zag zijn afwerking stranden op de paal.

Rond het uur begonnen de beide coaches veelvuldig te wisselen. De Decker bracht Mertens en Bateau tussen de lijnen ten koste van Hrncar en Filipovic, na de rust was eerder ook al Ismaheel Limbombe komen vervangen. Blessin reageerde zowaar met een driedubbele wissel: Lapoussin, François en Amoura kwamen in het team.

In de 70ste minuut had Koyalipou plots iets fantastisch in gedachten. De spits pakte uit met een geweldige omhaal, de Freethiel zag zijn poging via de buitenkant van de paal naast gaan. Tien minuten later voetbalden onze Leeuwen nogmaals een prima aanval bij elkaar. Mertens kon niet besluiten.

Net op het moment dat iedereen zich opmaakte voor de verlengingen, ging een voorzet via Bateau voorbij Deman in doel. Amoura legde met een afgeweken vrije trap de 0-2-eindstand vast.

Hiermee eindigt het bekeravontuur voor SKB. Zondag (10/12) wacht met KV Oostende meteen een nieuwe opdracht. Voor deze partij geldt geen verplichte buscombiregeling.

Tickets zijn beschikbaar via skb.roboticket.com.

Opstelling SK Beveren:
Deman, Koyalipou, Servais (88’ Moistsrapishvili), Limbombe (46’ Ismaheel), Wuytens, Geusens, Hrncar (60’ Mertens), Filipovic (60’ Bateau), Verstraete, Coopman (90+4’ Salech), Goncalves

90+3’ 0-1 Bateau (own)
90+5’ 0-2 Amoura