JONGE LEEUWEN PAKKEN KNAP PUNT OP BEZOEK BIJ CO-LEIDER WESTERLO

Tekst: Bart Selleslags & Maarten Van Mieghem - Foto: Geoffrey Auret

Onze Jonge Leeuwen (U21) speelden op maandagavond (04/12) een uitwedstrijd tegen Westerlo, co-leider in de stand. Door blessures en schoolexamens kende de selectie een ietwat andere samenstelling dan bij de voorbije wedstrijden. De gemiddelde leeftijd van onze selectie bedroeg 17 jaar waaronder ook enkele 16-jarige spelers uit de elite U18-spelerskern.

Team coach Bart Selleslags blikt voor ons terug op de partij:

“In de eerste helft eiste Westerlo het meeste balbezit op. Onze Jonge Leeuwen vingen het middenveldspel van de thuisploeg in blok op. De meeste dreiging tot doelkansen speelde zich af in en rond ons eigen strafschopgebied. Naarmate de wedstrijd vorderde, konden onze Jonge Leeuwen iets meer balbezit opeisen. Toch konden we vooral via omschakelingsmomenten voor doelgevaar zorgen via Soumahoro, Struylaart en Zaman. Westerlo kende geen succes bij meerdere stilstaande fases, zelf waren we daarentegen te slordig in de laatste pass. De eerste helft verliep ietwat in overlevingsmodus voor onze jongens, maar op basis van de werkkracht was de gelijke tussenstand wel verdiend te noemen.”

“In de tweede helft streden onze Jonge Leeuwen verder vanuit hun organisatie. De eerste grote doelkans was voor Westerlo, doelman Beniest reageerde gevat. Het overwicht van Westerlo was in de tweede helft minder nadrukkelijk. Onze Jonge Leeuwen begonnen meer en meer in hun eigen kansen te geloven. Dit leverde enkel doelrijpe kansen op. Bij de eerste grote kans miste aanvaller Zaman, na een prima voorzet van Soumahoro, zijn controle om één op één met de doelman af te werken. Aan de overkant diende Beniest zijn kunnen te tonen om een kopbal aan de tweede paal uit zijn doel te houden. Ondertussen kwam Van Rumst in de plaats van Zaman, hij ging mee de strijd aan op zoek naar het openingsdoelpunt. De spanning was te snijden, omdat de ploeg die tot scoren kon komen wellicht de wedstrijd zou winnen. In de laatste minuten kwam Achab nog El Majdoub vervangen. In de slotfase wisten we nog twee goede doelkansen af te dwingen, helaas zonder succes.”

“Zo eindigde de wedstrijd op een 0-0-gelijkspel, een uitslag waarmee beide ploegen vrede konden nemen. Voor onze jonge selectie toch wel een opsteker om dit resultaat neer te zetten bij de leider. Voetballend vormen ze aan de bal immers een sterk geheel. Onze sterke teamprestatie won gaandeweg de wedstrijd aan kracht met de nodige doelkansen als resultaat. Dit soort wedstrijden zijn zeer leerzaam in hun individueel opleidingstraject.”

Opstelling SK Beveren:
Beniest, Ofosuhene, Lully, Johnson, Rietdijk, Capa, Willems, Struylaart, Zaman (70’ van Rumst), Soumahoro, El Majdoub (85′ Achab)

BEKERCAMPAGNE U19

Coach Bart Selleslags blikt ook fier terug op de bekercampagne van de U19 (= een mix van spelers uit U18 en U21 met een maximum leeftijd van 19 jaar). Na de voorgaande succesvolle wedstrijden waarin drie van de vier wedstrijden werden gewonnen, kenden ze immers opnieuw succes in de laatste twee wedstrijden van de poule.

De voorlaatste wedstrijd werd thuis overtuigend met 4-1 van Lierse gewonnen. Bij de rust stond de eindstand reeds op het scorebord. De doelpunten werden gescoord door De Weerdt (2x) en Zaman (2x).

U19 SKB: Nkoranigwa, Ofosuhune, Willems, Beck, Erkelens, Capa, Zaman (80′ Moenaert), Struylaart (60′ Zegnoun), Junhui Lu (46′ Maes), El Majdoub (60′ Verhulst), De Weerdt (60′ Johnson)

“In de laatste wedstrijd werd op bezoek bij Beerschot 1-1 gelijkgespeeld. Opnieuw vond kapitein Zaman de weg naar doel. Mits een scherpere afwerking had er misschien zelfs nog meer ingezeten.  Met 13 op 18 eindigden de U19 in de top twee van hun poule waardoor ze geplaatst zijn voor de volgende ronde.”

“De U19 belanden nu in een nieuwe poule van drie ploegen (loting volgt nog) waarvan enkel de eerste zal doorstoten. Los van het mooie resultaat kenden deze bekerwedstrijden tevens een goed spelniveau waarin verschillende jeugdspelers aan bod zijn kunnen komen.”

U19 SKB: Baert, Dinç, Willems, Beck, Erkelens, Capa, Johnson (60′ Maes), Zaman (85′ Zegnoun), El Majdoub (80′ Van Rumst), Top  (60′ Verhulst), Leybaert (60′ S’Jongers)