Go back

LIMBOMBE HELPT SKB MET TWEE DOELPUNTEN VOORBIJ FUTURES

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto's: Belga Image & Brent Jolie

Onze Leeuwen zijn er vanavond in een ijzig koud Koning Boudewijnstadion in geslaagd een nieuwe driepunter te pakken. In de eerste helft schoten de Futures goed uit de startblokken, Salech trof vlak voor rust met een kopbal de paal. Na rust gingen beide teams op zoek naar een doelpunt. Limbombe brak de ban met een geweldig doelpunt. Niet veel later lukte hem ook nog een tweede goal. Eindstand: 0-2.

In een kil en koud Koning Boudewijnstadion schoot de thuisploeg vanavond het best uit de startblokken. In de eerste minuten van de partij moest Reus tot twee keer toe ingrijpen op pogingen van Ure. De spits kopte in de beginfase ook nog eens naast.

SKB stak na twaalf minuten spelen een eerste keer de neus aan het venster. Een kopbal van Salech ging over. Nadien was het lang wachten op een nieuwe kans, het harde veld maakte het beide teams niet makkelijk. Op het halfuur kreeg Limbombe wat vrijheid om uit te halen, zijn poging ging via een Brussels been over.

In het slot van de eerste helft kwam geel-blauw beter in de match. De thuisploeg kwam goed weg, nadat Salech met een prima kopbal de paal trof. Ismaheel besloot na een individuele actie ook nog in het zijnet. Ruststand: 0-0.

De tweede helft begon meteen veelbelovend. Salech scoorde al in de openingsminuut, maar het feest ging niet door wegens voorafgaand buitenspel van Limbombe.

Geel-blauw kwam niet veel later zelf goed weg na een prima rush van Arnstadt, de pas ingevallen Servais kon wegwerken. Diezelfde Arnstadt haalde nog geen minuut later uit vanop ruime afstand, Reus duwde de botsende bal in hoekschop.

Net als in de eerste helft bleef het op het harde veld voor beide teams niet eenvoudig voetballen, al kregen we wel strijd te zien.

Op het uur kon thuisspeler Degreef oprukken richting het doel van Reus. Hoewel onze goalie de Brusselse middenvelder niet leek te raken, ging deze laatste toch neer. Geen schwalbe volgens scheidsrechter De Beuckelaer, geel voor Reus was zijn oordeel.

Het werd stilaan duidelijk dat wie als eerste kon scoren wellicht met de drie punten aan de haal zou gaan. Beide teams beseften dat en gingen steeds nadrukkelijker op zoek naar de openingstreffer.

In de 68ste minuut kende Coosemans, na een veelbelovende Beverse aanval, geen probleem met een botsende bal van Hrncar. De Futures waren op hun beurt gevaarlijk met meerdere pogingen van Ure, telkens bracht kapitein Bateau in extremis redding. Reus moest niet veel later op zijn beurt eveneens alles uit de kast halen bij een plaatsbal van Bouchouari.

In de 72ste minuut brak Limbombe uiteindelijk de ban. De Belgische aanvaller kapte naar binnen en haalde vervolgens verschroeiend uit: 0-1! SKB had vertrouwen getankt en ging meteen op zoek naar een tweede treffer. Limbombe vond Servais in de zestienmeter, maar de invaller knalde hard over.

Vier minuten voor tijd was het dan toch opnieuw raak. Een hardwerkende Çukur lanceerde Limbombe. De aanvaller kapte opnieuw naar binnen en wist andermaal Coosemans te verschalken: 0-2.

De overwinning kwam in het slot niet meer in gevaar. SKB pakt door deze nieuwe driepunter 14 op 18 in de competitie.

Donderdag (7/12) staan de 1/8ste finales van de Croky Cup op het programma. Om 20.00 uur neemt geel-blauw het daarin thuis op tegen competitieleider Union. Tickets kunnen aangekocht worden via skb.roboticket.com.

Opstelling SK Beveren:
Reus, Bateau, Luiz (68’ Geusens), Çukur (87’ Coopman), Ismaheel (46’ Servais), Limbombe (87’ Wuytens), Salech (68’ Koyalipou), Hrncar, Filipovic, Verstraete, Goncalves

Scoreverloop:
72′ 0-1 Limbombe
86′ 0-2 Limbombe