Go back

JONGE LEEUWEN BOEKEN TEGEN LIERSE KNAPPE THUISOVERWINNING

Tekst: Bart Leemans & Maarten Van Mieghem - Foto: Geoffrey Auret

Onze Jonge Leeuwen (U21) speelden op afgelopen zaterdagnamiddag  (09/12) een thuiswedstrijd tegen SK Lierse. De startopstelling kende twee wijzigingen met Lusamba en Ertürk in de basis. Na de positieve prestatie bij de leider in de laatste wedstrijd waren onze youngsters erop gebrand om een thuiszege te behalen.

Assistent team coach Bart Leemans blikt voor ons deze keer terug op de partij:

“De bezoekers startten het scherpst aan de wedstrijd waarbij ze een flankaanval fraai afronden met een vroege voorsprong als tussentijds resultaat. Deze tegentreffer deed onze Jonge Leeuwen naar meer evenwicht zoeken. Naarmate de eerste helft vorderde, lukte dat ook beter en beter. Verschillende hoekschoppen werden afgedwongen, maar enkel een kopbal van Rietdijk zorgde voor doelgevaar. Meer middenveldspel langs Beverse zijde leverde een paar extra doelkansen op via Ertürk, Struylaart en Zaman. Maar het was Soumahoro die na een goede balrecuperatie een individuele loopactie richting doel met een geplaatst schot wist af te ronden. Dit zorgde voor een 1-1-ruststand die, gezien het evenwicht in de partij, op dat moment een correcte tussenstand was.”

“In de tweede helft kwamen onze Jonge Leeuwen met meer strijd dan bij de start van de wedstrijd uit de kleedkamer. Het overwicht werd na tien minuten beloond met een doelpunt vanop de stip. De elfmeter werd door Ertürk met een plaatsbal binnengetrapt. Na deze voorsprong bleven we het meeste balbezit opeisen, maar de efficiëntie in de (pre-)assisten was onvoldoende om tot grote doelkansen te komen. De wil om een derde doelpunt te maken, was wel zeker aanwezig. Ondertussen kwamen El Majdoub en Beck in de plaats van respectievelijk Zaman en Soumahoro. Het was evenwel wachten op nieuwe doelpunten tot kort voor het einde van de partij. Ertürk trof nog twee maal raak. Eerst herhaalde hij het kunstje van Soumahoro in de eerste helft. Na een slimme balrecuperatie ronde hij de aanval, na een prima loopactie, met een plaatsbal af. In blessuretijd stond hij op de juiste plaats om de rebound af te werken na een trap op doel door Struylaart. Zo slaagde hij erin om een zuivere hattrick te scoren.”

Zo eindigde de wedstrijd op een 4-1-thuisoverwinning. Een driepunter die onze Jonge Leeuwen deugd deed, zeker in een periode waarin de jongste Leeuwen uit het team in hun examenperiode zitten.

Opstelling SK Beveren:
Lusamba, Ofosuhene, Lully, Johnson, Rietdijk, Capa, Willems, Struylaart, Zaman (70’ El Majdoub), Soumahoro (80′ Beck), Ertürk