Go back

SKB PAKT TEGEN LOMMEL EERSTE DRIEPUNTER VAN HET SEIZOEN

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Belga Image

Geel-blauw is er na twee gelijke spelen eindelijk in geslaagd om een driepunter binnen te halen. Barry bracht SKB in de eerste helft met een slimme ingeving op voorsprong. Een tweede doelpunt bleef lang uit, maar Luiz pakte twee minuten voor tijd uit met een verschroeiend schot. Eindstand: 0-2.

Lommel eiste in de beginfase het balbezit op, maar aanvankelijk leverde dat voor de thuisploeg geen kansen op. Na negen minuten was dat wel een eerste keer het geval. Anello kreeg een vrije schietkans, de krul van de flankaanvaller ging naast. Twee minuten later was de thuisploeg er al opnieuw. Caue probeerde het met een plaatsbal, maar opnieuw was het schot niet gekadreerd. Na deze dubbele waarschuwing reageerde Beveren met een prima aanval, Barry zag zijn poging afgeblokt worden in hoekschop. Hierna kregen de toeschouwers vooral middenveldspel te zien in het Soevereinstadion. Net als in het begin van de partij was het Lommel dat als eerste opnieuw de neus aan het venster stak. Anello testte de handen van Reus, onze Nederlandse doelman liet zich niet verrassen. Aan de overzijde zette geel-blauw een mooie actie op, maar Maderner miste ongelukkig zijn schot. SKB voerde de druk op: een poging van Bateau werd afgeblokt in hoekschop, Vuko zag een kopbal naast gaan. Vlak voor rust gingen beide ploegen nog op zoek naar de voorsprong. Na een afgeblokt schot van Hoggas belandde de bal bij Barry. Die zag de thuisdoelman op een voorzet anticiperen en krulde de bal schitterend aan de eerste paal binnen: 0-1, meteen ook de ruststand.

Na rust opende geel-blauw de debatten. Vuko stak Maderner prima diep. De Oostenrijker rukte op en kreeg na een scherpe aanval de bal opnieuw in zijn bezit. Helaas voor de spits eindigde zijn uithaal met links in het zijnet. Aan de overzijde moest Reus zijn kunnen tonen, met een prima beenveeg hield hij Belghali van de gelijkmaker. In de 67ste minuut was SKB dicht bij een dubbele voorsprong, maar zowel Maderner als de ingevallen Reyners wisten niet te besluiten. Even later kreeg Barry dé kans om de 0-2 eindelijk tegen de touwen te knallen, maar de aanvaller raakte de bal helemaal verkeerd. Aan de overzijde had Chadli iets moois in gedachten, Reus stond zelfzeker tussen de palen en klemde het schot al bij al makkelijk. Het slotkwartier was spannend, maar dicht bij de gelijkmaker kwam de thuisploeg echter nooit. Twee minuten voor het einde van de partij nam Luiz alle twijfel weg. De Braziliaan nam een afvallende bal in één tijd fantastisch op de slof. Met een weergaloze treffer zette de middenvelder de 0-2 eindstand op het bord.

Volgende week neemt SKB het op zaterdagavond (10/9) thuis op tegen SL16 FC. De wedstrijd gaat van start om 20.00 uur. Tickets zijn nu reeds beschikbaar via skb.roboticket.com Tot zaterdag!

Opstelling SK Beveren:
Reus, Luiz, Buus Jacobsen (86’ Mertens), Hoggas, Van Damme, Maderner, Ribeiro (46’ Reyners), Corryn, Vukotic, Barry (86’ Wuytens), Bateau

Scoreverloop:
44′ 0-1 Barry
88′ 0-2 Luiz