Go back

SKB HAALT AMERIKAANS TALENT MOSES NYEMAN NAAR DE FREETHIEL

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto's: D.C. United

SK Beveren versterkt zijn kern met een nieuw jong talent. Moses Nyeman (18) verlaat D.C. United en zet in Beveren zijn eerste stappen in het Europese voetbal. De middenvelder tekent een contract voor twee jaar met een optie op nog eens twee extra seizoenen.

Moses Nyeman staat in de Verenigde Staten bekend als een groot talent. Nyeman werd in 2003 geboren in Liberia en verhuisde tien jaar later naar de Verenigde Staten waar hij zich meteen aansloot bij D.C. United.

Zijn progressie was opmerkelijk. Nyeman doorliep de academie, debuteerde in 2019 op zijn zestiende bij Loudon United in de USL (de Amerikaanse Challenger Pro League) om vervolgens een jaar later in de MLS voor D.C. United te debuteren. In 2020 kwam hij elf keer in actie, vorig kalenderjaar verscheen hij negentien keer tussen de lijnen.

Begin dit jaar kampte de middenvelder met een hamstringblessure, maar ondertussen is Nyeman terug fit. Ondanks zijn kleine gestalte blinkt de vinnige Amerikaan vooral uit door zijn drive en vista. Nyeman werd dan ook in zijn jeugd terecht meermaals opgeroepen voor de Amerikaanse nationale ploeg.

CEO Antoine Gobin:
“Moses is een zeer getalenteerde speler en we zijn dan ook blij dat hij voor Beveren koos om zijn eerste stappen in het Europese voetbal te zetten. Zijn vista, zijn strijdersmentaliteit en zijn snelle beslissingen maken dat we allemaal uitkijken naar hoe ver hij bij ons kan komen.”

“Dat hij op zijn leeftijd reeds zoveel profwedstrijden speelde, is een hele prestatie. Het is dan ook geen toeval dat hij hierdoor het Amerikaanse jeugdteam mocht vertegenwoordigen. We zien een groot potentieel in hem, zowel vandaag als in de komende jaren. We hopen dat dit de deur zal openen voor andere getalenteerde spelers om voor Beveren te kiezen om zich tot een topspeler in Europa te ontwikkelen.”

Welkom op de Freethiel, Moses!

YOUNG TALENT MOSES NYEMAN JOINS SK BEVEREN!

SK Beveren strengthens the team with a new young talent. Moses Nyeman (18) leaves D.C. United and will take his first steps in European football in Beveren. The midfielder signs a two-year contract with an option for two more seasons.

Born in Liberia, Nyeman moved to the United States in 2013 and promptly joined D.C United at the U-12 level in 2015. From there he steadily progressed through the organization –  starting in the academy and into the USL with Loudon United, and later as a first team regular.

In 2020, Nyeman made eleven appearances for D.C. United, last year nineteen. At the beginning of this year, the midfielder suffered a hamstring injury, but Nyeman is now fit again.

Despite his rather short stature, the American excels primarily because of his drive and vista. Nyeman was therefore called up to the U.S. national team several times in his youth.

CEO Antoine Gobin:
“Moses is an exciting, talented player, and we’re thrilled he chose Beveren as his first step in European competition. His quality and vision on the ball, his warrior mentality, and his quick decision-making have us all looking forward to how far he can go with us.”

“Having this many pro matches at his age is an accomplishment, and him representing the US youth team is no accident. We see great potential in him both today and in the upcoming years, and we hope this opens the door for other talented players to choose Beveren as a place to develop into a top player in Europe.”

Welcome to the Freethiel, Moses!