Go back

SKB ZIET DRIEPUNTER OPNIEUW IN ROOK OPGAAN

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Belga Image

Onze Leeuwen namen het vandaag op speeldag 3 in het Koning Boudewijnstadion op tegen RSCA Futures. De thuisploeg kwam op voorsprong via Ait El Hadj, Maderner maakte al snel gelijk. Na rust knokte geel-blauw zich voorbij Anderlecht, maar in de allerlaatste minuut van de extra tijd bezorgde Bouchouari RSCA Futures alsnog een punt: eindstand 2-2. Net als vorige week ziet SKB een driepunter in het slot in rook opgaan.

Ribeiro had er net als vorige week meteen zin in. De Braziliaan trok zich al vroeg in de partij rond de middenlijn op gang, zette een een-tweetje op met Hoggas en haalde vervolgens uit. Het vizier van de vinnige aanvaller stond nog niet helemaal op punt, zijn schot vloog naast. Anderlecht reageerde in de 11de minuut via Bouchouari, zijn poging belandde door een Bevers been in hoekschop. Twee minuten later was de thuisploeg er al opnieuw, maar Bateau kon Angulo nog net op tijd afstoppen. Anderlecht voetbalde vrank en vrij. In de 17de minuut kon Stassin richting het Beverse doel oprukken. De centrumspits omspeelde Reus, Buus Jacobsen gooide lijf en leden voor de bal en wist zo het openingsdoelpunt op spectaculaire wijze te verhinderen. Dat doelpunt viel een minuutje later alsnog. Een afgeweken schot van Ait El Hadj verraste doelman Reus: 1-0. Geel-blauw reageerde meteen. Ribeiro zocht en vond Barry met een sublieme dieptepass. De aanvaller probeerde het tot twee keer toe, maar werd telkens afgeblokt. Hierdoor belandde het leer pardoes in de voeten van Maderner. De Oostenrijker aarzelde niet en trapte zijn eerste doelpunt van dit seizoen tegen de touwen: 1-1. Anderlecht was niet aangeslagen en ging meteen opnieuw op zoek naar de voorsprong. Michez haalde uit met links, Reus ranselde het schot uit zijn doelvlak. Aan Beverse zijde bleef Barry erg bedrijvig. Hij verscheen oog in oog met doelman Verbruggen en haalde van dichtbij uit. De Brusselse goalie pareerde het schot, een ploegmaat aanspelen was wellicht de betere optie geweest. Vlak voor rust probeerde diezelfde Barry het nog eens vanuit een onmogelijke hoek, ook Ribeiro en Hoggas waagden hun kans. Gescoord werd er echter niet meer. Ruststand: 1-1.

In de tweede helft kwamen beide ploegen opnieuw met aanvallende intenties uit de kleedkamer. De doelmannen moesten meteen aan de bak. Reus klemde een vrije trap van Leoni, Verbruggen deed hetzelfde op een schot van Ribeiro. Op het uur lanceerde Hoggas Maderner. De spits twijfelde niet en haalde in één keer uit, het schot eindigde in het zijnet. Acht minuten later ging diezelfde Maderner neer in de zestien, maar scheidsrechter Willems wou van geen penalty weten. In de daaropvolgende fase probeerde Ribeiro Verbruggen te verrassen met een stiftertje. De doelman reageerde gevat en duwde de bal in corner. De hoekschop van kapitein Hoggas belandde aan de tweede paal bij Wuytens die met het hoofd het leer in het pak dropte. Van Damme aarzelde niet en kopte krachtig binnen: 1-2. Anderlecht reageerde meteen met een kopbal van Agyei, Reus stond pal. Vijf minuten voor tijd kreeg de thuisploeg een nieuwe kans na slecht wegwerken bij geel-blauw. Het schot van Camara was hard, maar ging over. Ook geel-blauw kreeg in minuut 89 nog een kans via de ingevallen Vukotic. De verdediger zag zijn kopbal over de dwarsligger vliegen. De Beverse supporters zagen de eerste driepunter van dit seizoen steeds dichterbij komen, maar net als vorige week zat ook dit keer het venijn in de staart. In de allerlaatste minuut belandde de bal bij Bouchouari. De 21-jarige jeugdinternational aarzelde niet en knalde de 2-2 voorbij doelman Reus. Voor de tweede week op rij ziet SKB zo een overwinning in het absolute slot van de wedstrijd nog in rook opgaan. Eindstand: 2-2.

Volgende week speelt geel-blauw opnieuw op verplaatsing. Op zondag 4 september nemen onze Leeuwen het om 20.00 uur op tegen Lommel.

Opstelling SK Beveren:
Reus, Buus Jacobsen (46’ Mertens), Hoggas (90’ Edmundsson), Van Damme (84’ Luiz), Wuytens, Maderner (84’ Vukotic), Ribeiro (73’ Reyners), Corryn, Barry, Verstraete, Bateau

Scoreverloop:
18′ 1-0 Ait El Hadj
21′ 1-1 Maderner
70′ 1-2 Van Damme
90+5′ 2-2 Bouchouari