Go back

JONGE LEEUWEN PAKKEN EERSTE WINST VAN HET SEIZOEN TEGEN FCV DENDER

Tekst: Gunter Vandebroeck & Maarten Van Mieghem - Foto: Lorenzo Vicencio

Vorige week sprokkelden onze Jonge Leeuwen in hun eerste competitiewedstrijd al meteen een puntje tegen Eupen, de kampioen van vorig seizoen. Maandag (29/8) ontving onze U21-ploeg thuis FCV Dender.

Coach Gunter Vandebroeck blikt voor ons terug op de wedstrijd:
“Mijn ploeg nam de wedstrijd van bij het begin in handen en zette die dominantie om in enkele doelkansen. Een schot van Soumahoro spatte uiteen op de paal. In de 22ste minuut lukte het dan toch om via Okumu op voorsprong te klimmen. Nathan tikte in twee tijden een voorzet vanop links in doel. Tussendoor gaven we een mogelijkheid weg na een foutje achterin, maar doelman Beniest stond pal. Dender loerde voortdurend op de counter, dus voor ons was het zaak om die telkens zo snel mogelijk in de kiem te smoren. Daar zijn we de hele wedstrijd lang goed in geslaagd. Rond het halfuur konden we het overwicht een tweede keer verzilveren. Na een prima aanval over de rechterflank belandde het leer via Lorenzo bij Okumu, die de score verdiend verdubbelde. Zo gingen we rusten met een 2-0 voorsprong op zak.”

“Na rust kregen we hetzelfde spelbeeld te zien, maar we slaagden er niet in om het derde doelpunt te scoren waardoor de wedstrijd in een definitieve plooi zou liggen. Hierdoor behield Dender de hoop op een aansluitingstreffer, maar onze doelman stond er op de momenten dat hij er moest staan. In het absolute slot slikten we dan toch nog een tegendoelpunt bij een fase waarin we niet goed stonden te verdedigen. Daar hadden we meer maturiteit en discipline als team moeten tonen. We maakten het ons onnodig moeilijk in een wedstrijd waarin dat nooit zou mogen gebeuren. Uiteindelijk mogen we toch zeggen dat we onze eerste thuiswedstrijd verdiend hebben gewonnen. Eindstand: 2-1.”

Na twee speeldagen tellen onze Jonge Leeuwen zo al vier punten. Volgende week maandag (5/9) staat een ontmoeting met Kortrijk op het programma.

Opstelling SK Beveren:
Beniest, Van Osselaer, Belhadj, De Weerd, De Geyndt, Soumahoro, Talal, Okumu, Lully, Boufath, Ly