Go back

OPNIEUW GEEN PUNTEN VOOR GEEL-BLAUW TEGEN LIERSE

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Belga Image

Al voor de derde keer dit seizoen zijn onze Leeuwen er niet in geslaagd om Lierse punten te ontfutselen. Geel-blauw verloor vanavond met het kleinste verschil van de Pallieters. Van Acker besliste in de tweede helft de wedstrijd na mooi samenspel van de bezoekers. Eindstand: 0-1.

Geel-blauw begon met aanvallende intenties aan de partij, maar het was Lierse dat de eerste echte kans van de wedstrijd liet optekenen. De Pallieters counterden na acht minuten erg snedig. Abdallah verscheen alleen voor Jackers, maar onze doelman reageerde bijzonder gevat met de voet. Op het kwartier kregen de bezoekers opnieuw een kans op hoekschop. De kopbal van Gillekens belandde op het dak van het doel. De eerste echte kans voor geel-blauw kwam er pas in de 21e minuut. Reyners bereikte Verstraete die in één tijd uithaalde. De middenvelder zag zijn poging echter hoog over waaien.  Een minuutje later was Reyners er al opnieuw. Hij zette zelf de actie op, kapte naar binnen en haalde uit met links. Teunckens moest voor het eerst in de partij echt in actie komen. Hij pakte het schot van onze frivole middenvelder in twee tijden. Rond het halfuur kreeg Da Costa plots wat vrijheid. Het afstandsschot van de ervaren centrale verdediger was niet gevaarlijk. De thuisploeg probeerde wel, maar dit leidde niet tot grote kansen tot Bertone in de 40e minuut plots moederziel alleen voor Teunckens verscheen. De Zwitser had alle tijd om een hoek uit te kiezen. Toch trapte hij binnen het bereik van de bezoekende doelman die redding bracht met de voet. Niet veel later hield de Freethiel de adem in toen een spectaculaire omhaal van Abdallah op de kruising uiteenspatte. Ook de herneming leidde niet tot een doelpunt van de bezoekers. Hoewel beide ploegen al op voorsprong hadden kunnen staan, stond het bij rust dus nog steeds 0-0.

Kort na rust zette Maderner zich meteen krachtig door. Hij ontfutselde de bal bij een bezoekende verdediger en vond vervolgens Bertone in de zestien. De Zwitser kapte zijn man goed uit en haalde uit met rechts. Teunckens reageerde erg gevat en duwde de bal in hoekschop. Tien minuten later schreeuwde het thuispubliek voor het eerst op de avond voor een penalty, maar scheidsrechter Simonini wou hier niet op ingaan. Aan de overkant voetbalde Lierse in de 61e minuut plots een prima aanval bij elkaar. Na een knappe combinatie kwam Van Acker oog in oog te staan met Jackers. De bezoekende kapitein bleef kalm en plaatste de bal keurig in doel: 0-1. De eerstvolgende kans was opnieuw voor de bezoekers via De Schryver, maar Jackers behoede geel-blauw voor erger. Aan de overzijde zocht en vond Maderner Ribeiro Costa voor doel. Zijn kopbal kon Teunckens niet bedreigen. In de 78e minuut moest Jackers opnieuw in actie komen, want Schouterden haalde uit vanuit een scherpe hoek. Onze nummer 1 bracht andermaal redding met de voet en hield zo zijn team in de match. Nog geen minuut later leek Verstraete op weg naar de 1-1, maar De Schrijver tikte hem aan. Verstraete ging neer en de Freethiel schreeuwde voor de tweede keer vanavond om een penalty. Scheidsrechter Simonini liet echter doorspelen. De bal belandde bij Maderner en de Oostenrijkse spits kreeg de kans om de gelijkmaker binnen te duwen, maar trapte onbesuisd over. Simonini had geen fout op Verstraete gezien en wuifde het protest van de thuisploeg weg. Geel-blauw kon na deze fase geen vuist meer maken en moest zo voor de tweede week op rij het hoofd buigen. Eindstand: 0-1.

Volgende week ontvangen we op zaterdag 19 februari om 20.45 uur RWD Molenbeek in eigen huis. Onze Leeuwen kunnen momenteel alle steun gebruiken. Daarom kan iedereen volgende week de wedstrijd voor amper €5 bijwonen. Tickets zijn nu al beschikbaar via beveren.tickethour.be

Opstelling Waasland-Beveren:
Nordin Jackers, Manuel Da Costa, Leonardo Bertone (71’ Kevin Hoggas), Jacob Buus Jacobsen (71’ Jenthe Mertens, Abdel Al Badaoui (63’ Aliou Balde), Tom Reyners (63’ Ribeiro Costa), Dries Wuytens, Daniel Maderner, Eric Ocansey (84’ Aleksandar Vukotic), Guillaume Gillet, Louis Verstraete