Go back

IN MEMORIAM: OMER JANSSENS

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Clubarchief

Vandaag bereikte ons het droevige nieuws van het overlijden van Omer Janssens. Hij zou vrijdag 79 jaar geworden zijn.

Omer is een echt product van de Freethiel. Hij begon zijn carrière bij SK Beveren en behoorde tot de lichting van Freddy Buyl, Wilfried Van Moer en Jean Janssens. In 1959 maakte hij op 16-jarige leeftijd zijn debuut in het eerste elftal.

Omer staat bekend als één van de meest getalenteerde voetballers die Beveren ooit voortbracht. Hij was technisch zeer sterk en perfect tweevoetig. Ook zijn traptechniek was fenomenaal. Daarnaast was hij steeds bijzonder gedreven en vuurde hij zijn ploegmaats steevast aan. Het aandeel van Omer Janssens in de steile opmars van SK Beveren is dan ook niet te onderschatten.

Vanaf het seizoen ’60-’61 was Omer een vaste waarde in de eerste ploeg. Hij promoveerde mee van vierde naar eerste klasse. In 1968 was hij overigens de allereerste Beverenspeler die werd opgeroepen voor de Rode duivels! Omer speelde na Beveren ook nog voor Berchem Sport en Red Star Haasdonk, maar hij keerde steeds terug naar zijn eerste liefde. Nadien was hij ook nog actief als jeugdtrainer en trainer van de reserven en vanaf 2003 fungeerde hij als scout.

Rust zacht, Omer!