Go back

GEEL-BLAUW MOET MEERDERE ERKENNEN IN MOESKROEN

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Belga Image

Moeskroen was in de eerste helft de gretigste ploeg. Het opende de score via Carcela en vlak voor rust verdubbelde Tainmont de voorsprong. Onze Leeuwen slaagden er in de tweede helft niet meer in om de wedstrijd om te buigen. De score liep nog verder op tot 3-0 na een owngoal van Mertens.

Never change a winning team! Coach Marc Schneider dacht er hetzelfde over en hij bracht dan ook zo goed als geen wijzigingen aan in zijn elftal. Enkel voor de geschorste Tshimanga moest hij een oplossing zoeken. Mertens nam zijn positie links in de defensie over. Moeskroen startte erg gretig aan de wedstrijd en voetbalde twee kansjes bij elkaar via Bocat en Bakic. Al Badaoui haalde uit voor geel-blauw, maar zijn schot week af in hoekschop. Onze Leeuwen lieten de thuisploeg wat betijen en loerden op de counter. In de 18e minuut mocht Bakic het op vrije trap proberen. Zijn inzet belandde niet binnen het kader. Tien minuten later mocht ook Al Badaoui zijn kans wagen. Het schot was hard, maar eveneens niet goed gericht. Na een half uur spelen, mocht de thuisploeg een eerste keer juichen. Een vrije trap belandde bij Lepoint die goed voorzette. Het leer kwam plots vrij te liggen voor de voeten van Carcela. Hij twijfelde niet en zo stond het 1-0. Moeskroen duwde meteen verder door, want nog geen minuut later moest Jackers alles uit de kast halen om Chevalier van de 2-0 te houden. In de 39e minuut probeerde Da Costa het voor geel-blauw met een plaatsbal, Gillekens kon makkelijk klemmen. Moeskroen leek met een kleine voorsprong de rust in te gaan, maar in de 41e minuut stond Tainmont moederziel alleen aan de tweede paal en schoot in één tijd de 2-0 voorbij Jackers.

Geel-blauw ging bij de start van de tweede helft op zoek naar de aansluitingstreffer. Tom Reyners ging op wandel en haalde uit met links, maar doelman Gillekens was niet onder de indruk. In de 53e minuut kon Bocat de bal onderscheppen en hij leverde vervolgens de perfecte voorzet af. Tainmont dook op voor Jackers en de bal eindigde al voor de derde keer vanavond in doel. Tainmont vierde het doelpunt, maar blijkbaar had Mertens als laatste de bal beroerd. 3-0 en wedstrijd gespeeld. Tainmont wou tien minuten later zijn naam alsnog een tweede keer op het scorebord zetten, maar hij vond Jackers op zijn weg. Geel-blauw kende een lastige avond en kon de thuisdefensie niet ontgrendelen. Enkel in de 65e minuut kwamen onze Leeuwen nog dicht bij een doelpunt. Maderner had een prima kopkans op een hoekschop van Ribeiro Costa, maar opnieuw stond Gillekens pal. In het slot van de wedstrijd probeerden Ribeiro Costa en Verstraete het allebei nog eens vanop afstand, zonder succes. Na twee prima overwinningen kende geel-blauw vandaag een offday en moest het zijn meerdere erkennen in Moeskroen. Eindstand: 3-0.

De volgende twee speeldagen werken onze Leeuwen af in het eigen Freethielstadion. Vrijdag 11 februari nemen ze het op tegen Lierse. Zaterdag 19 februari volgt de confrontatie met RWD Molenbeek.

Opstelling Waasland-Beveren:
Nordin Jackers, Jenthe Mertens, Manuel Da Costa, Leonardo Bertone (64’ Kevin Hoggas), Jacob Buus Jacobsen (56’ Lucas Ribeiro Costa), Abdel Al Badaoui (56’ Eric Ocansey), Tom Reyners (81’ Chris Kablan), Dries Wuytens (81’ Aleksandar Vukotic), Daniel Maderner, Guillaume Gillet, Louis Verstraete