Go back

WAASLAND-BEVEREN ONTVANGT FOOTBALL & COMMUNITY LABEL ‘SILVER’

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Lorenzo Vicencio

Waasland-Beveren ontving vandaag het Football & Community label SILVER van de Pro League. Dit label wordt uitgereikt aan Pro League-clubs die een kwaliteitsvolle Football & Communitywerking hebben opgezet of hebben verdergezet met aandacht voor de lokale context, duurzame samenwerkingen en betekenisvolle activiteiten.

De club toonde met verschillende kwaliteitsvolle initiatieven duurzaam maatschappelijk engagement voor diverse kansengroepen en werkte steeds mee aan nationale initiatieven en campagnes van de Pro League en ontvangt hiervoor het SILVER label.

We zijn fier dat we dit jaar als enige 1B-club het SILVER label in ontvangst mogen nemen. Het doet deugd dat initiatieven als de Port Cleanup, #SayNoToHate, Geel-blauw bloed gezocht, kerstgeschenken voor vluchtelingen, steun aan de zorgsector, … opgemerkt worden. Daarnaast organiseerde de club ook omnisportkampen, een job- en opleidingsbeurs en Beveren Verenigt. Helaas konden door corona nog heel wat andere initiatieven niet plaatsvinden. Ook in de toekomst willen we onze verantwoordelijkheid in de samenleving blijven opnemen en onze voorbeeldfunctie vervullen.

Onze communitywerking kan rekenen op de steun van Maatschappij Linkerscheldeoever en Port of Antwerp.