Go back

JONGE LEEUWEN VERLIEZEN MET KLEINSTE VERSCHIL VAN SERAING

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Lorenzo Vicencio

Onze Jonge Leeuwen verloren afgelopen maandag (30/1) thuis van Seraing met het kleinste verschil. Seraing ging het beste om met de omstandigheden en toonde finaal net iets meer grinta en overtuiging om de drie punten mee te nemen naar Luik. Een doelpunt in de tweede helft besliste de partij.

Seraing startte goed aan de wedstrijd en had het meeste overwicht gedurende de eerste 25 minuten van de match. Onze Jonge Leeuwen hadden het niet makkelijk met de lopende spelers en de diepgang die gezocht werd. Doelman Beniest bracht redding op een laag schot en had even later geluk toen een overtreding op een doorgebroken speler ongemoeid gelaten werd. Okumu kreeg tussendoor de kans om in de draai te scoren, maar zijn schot was niet genoeg geplaatst. Ook De Geyndt kon niet besluiten na een prima infiltratie. Seraing kwam in de eerste helft het dichtst bij een doelpunt. Een kopbal strandde op de dwarsligger en ook Knollenburg verhinderde een doelpunt met een ultieme tackle. Voor geel-blauw kreeg Van Camp nog de kans om de score te openen, maar zijn schot was te centraal geplaatst. Ruststand: 0-0.

Waasland-Beveren begon sterk aan de tweede helft. Deze goede start leverde in het eerste kwartier na rust meteen vier prima mogelijkheden op. Okumu kopte voorlangs en een doelpunt van Knollenburg werd afgekeurd door buitenspel van een ploegmaat. Okumu trapte vervolgens nog eens over en de ingevallen Soumahoro kon een-op-een met de doelman niet besluiten. En zoals wel vaker, als de eigen kansen niet benut worden, valt het doelpunt aan de overzijde. Na een kort genomen hoekschop trapte bezoeker Douane de bal staalhard binnen. Diezelfde Douane kreeg even later terecht rood voor natrappen. Na het doelpunt verdedigde Seraing compact en goed en probeerde het gevaarlijk te zijn op de tegenaanval. Onze Jonge Leeuwen geraakten in de slotfase niet verder dan nog enkele halve kansjes. In het absolute slot kwamen de youngsters alsnog bijzonder dicht bij de gelijkmaker: de mee opgerukte doelman Beniest kopte op hoekschop tegen de lat en de ingevallen Vanderveeren kon de rebound niet kadreren. Zo besliste het doelpunt van Seraing de wedstrijd, einstand: 0-1.

Opstelling Waasland-Beveren:
Beniest, Ly (73’ Janssens), Cranshoff, Knollenburg, Van Osselaer (90’), De Weerd, De Geyndt, De Mey (46’ Soumahoro), De Oliveira, Okumu (73’ Vanderveeren), Van Camp