Go back

RE MOESKROEN – WAASLAND-BEVEREN (5/2): SELECTIENIEUWS

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Belga Image

Op de 19e speeldag trekken onze Leeuwen richting Henegouwen. Op Le Canonnier geven ze om 20.45 uur RE Moeskroen partij. Scheidsrechter Arthul Denil werd aangeduid om de wedstrijd in goede banen te leiden. Hij zal worden bijgestaan door de heren Michele Seeldrayers en Lennert Becquet. De vierde official is de heer Baptiste Federico.

Voorbeschouwing

Onze Leeuwen kunnen morgen, mits een overwinning tegen Moeskroen, negen op negen pakken. Makkelijk wordt dat niet, want bij de laatste confrontatie in november trokken de Henegouwers aan het langste eind na doelpunten van Chevalier en Tainmont. Op bezoek in Moeskroen pakte geel-blauw op speeldag drie daarentegen overtuigend de winst. De wedstrijd eindigde op 0-4.

In de eerste twee wedstrijden van dit kalenderjaar pakte Moeskroen tot nu toe één punt. Het speelde thuis gelijk tegen Lierse, vorige week werd verloren op bezoek bij RWDM.  Rood-wit telt momenteel twintig punten in het klassement, tien minder dan onze Leeuwen. De inzet voor morgen is duidelijk: beide teams kunnen de drie punten absoluut gebruiken.

Selectienieuws

Coach Marc Schneider kan, op de geblesseerde Edmundsson na, beschikken over een volledig fitte spelerskern. Kablan en Vukotic zijn er opnieuw bij. Ribeiro Costa en Ocansey halen voor het eerst de selectie. Tshimanga pakte tegen Westerlo zijn vijfde gele kaart van het seizoen en moet geschorst toekijken.

Voor de wedstrijd van morgen selecteerde coach Marc Schneider onderstaande achttien spelers.