Go back

WAASLAND-BEVEREN – LIERSE K. (11/2): SELECTIENIEUWS

Tekst: Thomas Van Eynde & Maarten Van Mieghem - Foto: Belga

Morgenavond nemen onze Leeuwen het op de 20e speeldag in het eigen Freethielstadion op tegen Lierse. Na de uitschuiver tegen RE Moeskroen wil geel-blauw morgen de drie punten thuis houden. De wedstrijd start om 20.00 uur en wordt in goede banen geleid door Matonga Simonini. Hij zal worden bijgestaan door de heren Thibault Holvoet en Gianni Seeldraeyers. De vierde official is de heer Klass Clerkx.

Voorbeschouwing

Lierse K. staat na de negentiende speeldag op een gedeelde vijfde plaats. Met 23 punten tellen ze zeven punten minder dan onze Leeuwen. De Pallieters zitten in een goede flow. Na twee gelijke spelen en een overwinning tegen Lommel SK verloor Lierse dus nog niet in 2022. Een niet te onderschatten tegenstander voor onze Leeuwen dus.

Geel-blauw verloor dit seizoen bovendien de twee vorige confrontaties met de ploeg uit de Kempen. Op het Lisp ging geel-blauw in de eerste ontmoeting onderuit met 2-1. Thuis was het erg spannend en de wedstrijd leek op een gelijkspel te zullen eindigen. Uiteindelijk trokken de Pallieters in de slotminuten de overwinning alsnog naar zich toe. Benieuwd of onze Leeuwen morgen komaf kunnen maken met deze statistiek. Na de mindere prestatie van afgelopen week hoopt iedereen dat het niveau van de eerste twee wedstrijden van dit kalenderjaar terug wordt opgepikt.

Selectienieuws

Marc Schneider kan morgen rekenen op een nagenoeg fitte spelerskern. Naast de langdurig geblesseerde Edmundsson moet ook Kablan door een enkelblessure geblesseerd toekijken. Tshimanga keert terug uit schorsing.

De coach selecteerde voor de wedstrijd van morgen tegen Lierse onderstaande negentien spelers.