Go back

JONGE LEEUWEN VERLIEZEN IN SLOTKWARTIER VAN LEIDER KAS EUPEN

Tekst: Thomas Van Eynde & Maarten Van Mieghem - Foto: Lorenzo Vicencio

Afgelopen maandag (7/2) verloren onze Jonge Leeuwen in Eupen met 2-1. Geel-blauw ging in de verre Oostkantons op bezoek bij leider KAS Eupen. Na een evenwichtige partij waarin Waasland-Beveren lang de evenknie was, kon de thuisploeg in het slotkwartier alsnog de overwinning naar zich toe trekken. Eindstand: 2-1.

In de eerste helft was het voor beide ploegen lang zoeken naar een eerste grote kans. Buiten een paar stilstaande fases was er niet veel actie voor doel te bespeuren. De eerste dreiging kwam op het halfuur van de thuisploeg. Een kopbal van de linkerflankaanvaller viel naast. Daarna was het de beurt aan onze Jonge Leeuwen. Na een geweldige individuele actie schoof Okumu de 0-1 binnen. Eupen ging meteen in de tegenreactie en na een afgeweken schot belandde de bal in de voeten van de Eupense spits. Deze laatste twijfelde niet en trapte de gelijkmaker tegen de touwen. Een tweede doelpunt van de thuisploeg werd voor rust nog terecht afgekeurd voor buitenspel en even later trapte Soumahoro voor geel-blauw nog over. We gingen rusten met een 1-1 tussenstand.

Waasland-Beveren kwam in de tweede helft het best uit de kleedkamer. De Geyndt werd alleen voor doel gebracht en leek op weg naar een doelpunt. In extremis gooide een verdediger van Eupen zich echter nog net in de baan van het schot en verhinderde zo een geel-blauwe voorsprong. Verder vielen er geen grote kansen meer te bespeuren in het eerste halfuur van de tweede helft. Dat Eupen zijn leidersplaats niet had gestolen, werd duidelijk in het slotkwartier. De Panda’s domineerden heel het slot en zetten onze Jonge Leeuwen onder druk. Eerst belandde een kopbal na een vrije trap op de buitenkant van de paal. Een minuut later was het wel raak was voor de thuisploeg. De sterk ingevallen Keita vond de nodige ruimte en scoorde de 2-1. W-B geraakte deze opdoffer niet meer te boven en in het slot kon doelman Baert nog een paar keer een derde tegentreffer voorkomen. Eindstand: 2-1.

Opstelling Waasland-Beveren:
Baert, Ly (24’ Janssens), Cranshoff, Chincharauli, Van Camp, De Weerd, De Geyndt (69’ Talal), De Mey (79’ Jansegers), Soumahoro (79’ Vanderveeren), De Oliveira