Go back

JONGE LEEUWEN WINNEN OVERTUIGEND IN DEINZE MET 1-3

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Lorenzo Vicencio

Na de nederlaag vorige week tegen leider KAS Eupen hebben onze Jonge Leeuwen afgelopen maandag (14/2) de overwinning terug op zak kunnen steken. In Deinze werd er na een sterke partij gewonnen met 1-3. Waasland-Beveren ging rusten met een 0-1 voorsprong. SK Deinze kwam in de tweede helft eerst langszij, maar W-B kon nadien met goals van Okumu en Vanderveeren het verschil maken. Eindstand: 1-3. 

Deinze SK had in de tweede minuut meteen een serieuze waarschuwing in petto voor onze Leeuwen. Doelman Brent Gabriël pakte een-op-een uit met een prachtige redding. Geel-blauw schoot in actie en nam de match in handen. De Mey besloot iets te overhaast op de doelman na een mooie crosspass van Schoonbaert. Trari en Janssens probeerde via de flank gevaar te creëren, maar hun voorzet leverde geen doelpunt op. In minuut 22 was het dan toch raak voor onze Leeuwen. De Geyndt en Trari knutselden een prima aanval in elkaar en de infiltrerende De Weerd trapte de lage voorzet binnen. Waasland-Beveren had nog een paar kleine kansen om de score verder uit te diepen, maar vaak ontbrak de laatste pass. Ruststand: 0-1.

In de tweede helft zagen we een gretig geel-blauw uit de kleedkamer komen. Er volgden verschillende kansen voor Okumu, Trari en Davis, maar het lukte hen niet om het leer tegen de netten te duwen. SK Deinze bood weerwerk en dreigde twee maal met een afstandsschot. Volledig tegen de gang van het spel in kon de thuisploeg toch gelijkmaken. Aanvaller Tossavi zette een mooie actie op en via een Bevers been belandde de bal in eigen doel. Onze Jonge Leeuwen bleven niet bij de pakken zitten en in de 73e minuut scoorde Okumu na een prima combinatie tussen Talal en Trari. W-B drukte door en de ingevallen Van Camp kreeg op aangeven van De Oliveira nog een prima kans om te scoren. In de allerlaatste minuut zette Vanderveeren de 1-3 eindstand op het bord, een verdiende overwinning voor onze Jonge Leeuwen.

Opstelling Waasland-Beveren:
Gabriël, Janssens, Schoonbaert, Chincharauli, Cranshoff (73’ Van Osselaer), De Weerd (45’ Talal), De Geyndt, De Mey (81’ Vanderveeren), Trari, Okumu (81’ De Oliveira), Davis (73’ Van Camp)