Go back

GEEL-BLAUW WINT OEFENDUEL TEGEN MALAGA CF

Tekst: Martijn De Jonge - Foto: Lorenzo Vicencio

Waasland-Beveren oefende vrijdagochtend tegen de Spaanse tweedeklasser Malaga CF. Geel-blauw won met het kleinste verschil: het werd 0-1. Kevin Hoggas maakte het enige doelpunt van de partij.

Geel-blauw startte in het Estadio La Rosaleda met nieuwkomer Guillaume Gillet tussen de lijnen. Beveren begon goed aan de partij en trachtte de technische Spanjaarden meteen bij de keel te grijpen. W-B dreigde via pogingen van Daniel Maderner, Louis Verstraete en Leonardo Bertone. Die laatste zag z’n schot vanop zo’n twintig meter op de paal belanden. Aan de overkant vielen in het openingskwartier geen grote kansen te noteren. Na iets meer dan 35 minuten moest Nordin Jackers attent zijn om een volley van onder de dwarsligger weg te tikken. Rusten geblazen met de brilscore op het scorebord.

Na de rust heel wat wissels aan beide kanten. Toch was het geel-blauw dat de bovenhand hield in de partij. Na een kwartier werd het daarvoor beloond. Tom Reyners zette een knappe actie op, maar zag deze gestuit worden door een hand van een blauw-witte verdediger: strafschop. Kevin Hoggas ging achter de bal staan en trapte onhoudbaar binnen: 0-1. Geel-blauw voetbalde de partij nadien volwassen uit. Joe Efford en Mauro Trari dreigden nog langs Beverse kant. Maar de grootste kans was nog voor Tom Reyners. Na een knappe steekpass, buitenkant voet, van Jenthe Mertens kon hij de bal net niet over de uitgekomen doelman liften. Aan de overkant haalden Jackers en z’n defensie de angel telkens uit de aanval vooraleer het gevaarlijk werd. Geel-blauw won zo met 0-1 in La Rosaleda, een mooie opsteker voor W-B.

Voor Waasland-Beveren kwamen volgende spelers in actie:
Jackers, Bertone, Buus, Wuytens, Tshimanga, Maderner, Verstraete, Gillet, Trari, Hoggas, Traore, Nkaka, Mertens, Efford, Vukotic, Schoonbaert, Davis, Reyners, Schryvers