Go back

Welkom, Yuki Kobayashi!

tekst: Martijn De Jonge | foto: Photonews

Waasland-Beveren verwelkomt Yuki Kobayashi op de Freethiel. De Japanse middenvelder (27) tekent een contract van twee seizoenen op de Freethiel.

Kobayashi speelde in de jeugd van het Japanse Tokyo Verdy, dat momenteel uitkomt in de Japanse tweede klasse. Hij werd in 2012 uitgeleend aan Júbilo Iwata, dat nu in de hoogste klasse van Japan uitkomt. Na een huurperiode van een halfjaar namen ze hem definitief over. In augustus 2016 kwam echter de Nederlandse subtopper Heerenveen op de proppen en nam het de Japanner over. Hij had een contract tot juni 2019 in Friesland.

De Japanse middenvelder debuteerde voor het Japanse nationale elftal in juni 2016. Intussen kwam hij acht keer in actie voor de Samurai Blue. Zijn laatste interland was in juni 2019, toen won Japan met 2-0 van El Salvador. Hij speelde toen tachtig minuten.

Yuki zal in actie komen met het nummer tien. Hij sluit maandag, na het vrije weekend, aan bij de troepen van Arnauld Mercier! Welkom op de Freethiel, Yuki!