Go back

Welkom, Nordin Jackers!

tekst: Martijn De Jonge | foto: Martijn De Jonge en Photonews

Nordin Jackers komt de geel-blauwe rangen versterken. De Belgische doelman (21) wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van KRC Genk. Waasland-Beveren bedong ook een aankoopoptie op de goalie.

Nordin Jackers is een echt Genks jeugdproduct. De Limburgers kozen echter nooit resoluut voor hem als nummer één onder de lat. Hij moet al jaren Danny Vukovic, de nationale Australische doelman, voor zich dulden. Tijdens de Asian Cup en blessures van de doelman, kwam hij echter onder de lat en toonde hij zich een betrouwbaar sluitstuk. In totaal heeft hij negen keer gespeeld in de nationale competitie, in vier van die negen wedstrijden kon hij de nul houden.

De doelman speelde echter ook Europees voetbal. In de Europa League-campagne van 2016-2017 speelde hij één keer en hield hij de nul. In en tegen Sassuolo won Genk met 0-2. In de Europa League-kwalicatiecampagne van afgelopen seizoen speelde Jackers ook twee wedstrijden. Genk won met 5-0 en 1-4 tegen Fola Esch. Jackers doorliep bovendien zowat alle Belgische jeugdreeksen. Onder Johan Walem was hij de nummer één bij de nationale beloften. Hij speelde daar onder andere samen met Jur Schryvers.

Nordin Jackers koos voor het nummer 13. Hij zal morgen aansluiten bij de groep. Welkom op de Freethiel, Nordin!

Nordin Jackers bij de Belgische U21