Go back

Waasland-Beveren – Sporting Charleroi (31/08): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren treft morgen Sporting Charleroi op de Freethiel. De wedstrijd wordt afgetrapt om 20.30 uur. Wesli De Cremer is aangeduid om de wedstrijd in goede banen te leiden. Alexandre Boucaut neemt plaats in het VAR-busje.

Sporting Charleroi speelde afgelopen weekend niet. Hun wedstrijd tegen Club Brugge werd, naar een nog niet bepaalde datum, uitgesteld. Op die manier kregen de Bruggelingen meer tijd om hun Europese confrontatie voor te bereiden. De Zebra’s tellen momenteel vijf punten. Ze wonnen tegen R. Antwerp FC en speelden gelijk tegen KAA Gent en KV Kortrijk. Zulte Waregem bleek te sterk voor de ploeg van ex-WB’er Karim Belhocine. Met hun vijf punten bekleden ze momenteel de elfde stek in het klassement.

Chaotische week op de Freethiel. Waasland-Beveren nam maandagavond afscheid van Adnan Custovic. Deze ochtend werd nieuwbakken trainer Arnauld Mercier voorgesteld. Dirk Geeraerd zal echter de wedstrijd leiden. Waasland-Beveren ging afgelopen weekend de boot in tegen Cercle Brugge. W-B domineerde een uur in Brugge, maar was niet gevaarlijk genoeg. De thuisploeg scoorde wel na een rommelfase en trok zo aan het langste eind. W-B staat nu helemaal onderin het klassement met één op vijftien. Eupen en Anderlecht hebben één punt meer, Cercle heeft er twee meer. Mits een overwinning kan W-B dus opnieuw een sprongetje maken in het klassement.

De wedstrijd tegen Charleroi komt nog te vroeg voor Abou Koita. Lucas Pirard zit voor het eerst in de wedstrijdselectie, maar zal nog niet in actie komen. Aaron Tshibola is nog niet speelgerechtigd.

Selectie: