Go back

Einde van een bewogen mercato

tekst: Martijn De Jonge | foto's: Martijn De Jonge en Photonews

Het is geen groot geheim dat we in de net afgelopen transferperiode vrij laat in actie zijn kunnen schieten. De omstandigheden waren bekend. Toen de weg uiteindelijk vrij was, lukte Waasland-Beveren er dan toch in om enkele belangrijke dossiers met succes af te ronden.
Brent Gabriël, Xian EmmersLucas Pirard en Aboubakary Koita werden vrij snel aan de kern toegevoegd. Op de fandag werd Andreas Wiegel voorgesteld en daags nadien werden ook Andrija Vukcevic en Matthias Verreth voorgesteld op de Freethiel. Thomas Agyepong werd op de flank binnengehaald. Stuk voor stuk jongens die eerste keuze waren voor onze sportieve cel en die kwaliteit toevoegen aan onze kern.

gerichte versterkingen

Naarmate de voorbereiding en bijgevolg ook de transferperiode vorderde, werd het duidelijk dat er nog enkele gerichte versterkingen aan de kern moesten worden toegevoegd. Waasland-Beveren ging nog op zoek naar een defensieve middenvelder, een box-to-boxspeler en een aanvaller. Door het uitvallen van Lucas Pirard door een blessure kreeg de jonge doelman Gabriël zijn kans tussen de palen. De doelman boekte intussen veel progressie en toonde dat hij op heel jonge leeftijd al over heel wat kwaliteiten beschikt. Het is echter een jonge kerel die we met veel zorg en voorzichtigheid moeten klaarstomen om titularis te worden bij Waasland-Beveren. Om die reden werd beslist om nog een extra doelman bij de kern te halen.

deadline day

In de laatste dagen van de transferperiode bleef W-B alert. Met Aaron Tshibola werd een defensieve middenvelder gevonden die perfect voldoet aan het vooropgestelde profiel. De Congolese Brit kan knappe adelbrieven voorleggen en komt het middenveld versterken. Vorige week vrijdag werd met Fiorin Durmishaj de spits gevonden die Waasland-Beveren nog zocht. Op maandag 2 september, de laatste dag van de transferperiode moesten dus nog twee inkomende dossiers worden afgerond. Met Nordin Jackers werd snel een akkoord gevonden. Hij is de doelman die W-B nog wou toevoegen aan de kern.

teleurstelling

Het laatste dossier dat nog openstond, was die box-to-boxspeler. Het was een publiek geheim dat Louis Verstraete dé ideale kandidaat was om die positie in te vullen. W-B gaf al wekenlang toe dat er een voorliefde was voor de Gentenaar. Alles leek ook in kannen en kruiken gisteren. KAA Gent stuurde een huurovereenkomst door, het geel-blauwe bestuur ondertekende het document én de speler zelf ondertekende alle nodige documenten. Het enige wat dus nog ontbrak, was een handtekening van zijn moederclub zelf. Die handtekening kwam er uiteindelijk niet, aangezien hun transferdoelwit niet kon worden afgerond, waardoor Verstraete de kern van KAA Gent niet mocht verlaten. Geen Louis Verstraete in geel en blauw dus. De speler en Waasland-Beveren werden dus het slachtoffer van een steekspel waar het zelf niet aan deelnam.