Go back

W-B verliest (te) zwaar van Charleroi

Tekst: Martijn De Jonge | foto: Photonews

W-B kan de interlandbreak niet in met een driepunter op zak. Geel-blauw verloor deze avond van Charleroi met 0-4. W-B bracht met vlagen mooi voetbal op de mat, maar de Zebra’s waren dodelijk efficiënt.

Waasland-Beveren domineerde de eerste helft volledig tegen Sporting Charleroi. Na een studiekwartier toverde Xian Emmers een knappe actie uit z’n voeten. Hij zette de bal ook goed voor naar Daan Heymans. Een bezoekende verdediger gooide zich echter nog voor de bal en verhinderde een doelpunt. Rond het halfuur opnieuw twee kansen voor W-B. Eerst miste Tuur Dierckx het doel op een metertje na. Nadien ging een schot van Emmers net voorlangs. Tien minuten voor de rust kreeg opnieuw Heymans een schietkans. Alweer lag een Zebra in de baan van het schot. W-B was goed, creëerde veel kansen, maar het waren de bezoekers die op voorsprong kwamen. Ex-WB’er Ryota Morioka kopte Charleroi op voorsprong: 0-1. Vlak voor de rust stak geel-blauw nogmaals de neus aan het venster. Het zat echter helemaal niet mee.

De tweede helft startte zoals de eerste eindigde; met een kans voor W-B. Zowel Dierckx als Verreth konden niet genoeg bij de bal om het leer tegen de netten te duwen. Aan de overkant waren ze wel efficiënt. De bezoekers forceerden een tweede kans in de partij en scoorden aan honderd procent. Massimo Bruno verdubbelde de voorsprong: 0-2. W-B probeerde wel, maar afwerken lukte telkens niet. Aan de overkant vloog de 0-3 iets te makkelijk binnen. Nicholson werkte af. W-B bleef de betere in het spel, maar de bezoekers bleven loeren op de counter. Tien minuten voor tijd werd het 0-4, na tussenkomst van VAR Boucaut. De 0-4 bleef ook na negentig minuten op het bord.

Wat een ongelooflijk zuur resultaat voor W-B. Geel-blauw voetbalde goed, soms zeer goed. De doelpunten vielen echter allemaal aan de overkant. Twee weken koppen bij mekaar, neuzen in dezelfde richting en dan volop knallen in Sint-Truiden.

Bekijk hier de samenvatting: