Go back

Reactie clubbestuur op WK-selectie Ruben Gabriel

Waasland-Beveren wil duidelijkheid scheppen in de situatie rond Ruben Gabriel, diens selectie voor het WK met Nigeria en de berichten die hieromtrent verschenen in de pers.

Gabriel werd in januari bij de club gehaald met een contract tot het einde van het seizoen en een optie voor een extra jaar. De club wilde immers eerst zelf zien wat de speler in zijn mars had alvorens hem langer aan zich te binden. Op expliciete vraag van zijn zaakwaarnemer werd medegedeeld dat het om een contract van 1,5 jaar ging. Daarnaast stond duidelijk in de overeenkomst vermeld dat in het geval van een WK-selectie de bijhorende premie integraal naar zijn zaakwaarnemer zou gaan en niet naar de club.

Omdat de speler na één wedstrijd op niveau te kampen kreeg met een blessure en een schorsing, zou het voor de club een onverantwoord risico geweest zijn de dure optie in het contract van Gabriel te lichten. Daarom is eind maart dan ook beslist de optie niet te lichten. Ongeacht de kwestie of de Nigeriaan komend seizoen op de Freethiel speelt of niet, de WK-selectie van Gabriel met Nigeria heeft voor de club op geen enkele wijze financiële implicaties.

 

Verder wil het clubbestuur graag expliciteren dat het in deze periode druk bezig is met het vastleggen van de nodige versterkingen om met een competitieve ploeg het komende seizoen te kunnen aanvatten. Er zijn momenteel een aantal ernstige pistes die gevolgd worden, maar het spreekt voor zich dat de club niet openlijk over kan communiceren over dergelijke lopende zaken. Van zodra gesprekken geconcretiseerd worden in een overeenkomst verneemt u het van ons.

 

 

Tekst: Ward Callens – Foto: Kevin Reyns