Go back

Ronny Van Geneugden hoofdtrainer, Wim De Corte assistent bij W-B

Waasland-Beveren heeft zijn technische staf voor volgend seizoen versterkt met twee ervaren trainers: Ronny Van Geneugden en Wim De Corte. Van Geneugden wordt hoofdtrainer op de Freethiel, De Corte assistent-trainer. Alex Czerniatynski, Erik Amelinckx en Tim Bavré blijven eveneens op post. Het contract van Guy Kiala loopt ten einde.

Ronny Van Geneugden en Waasland-Beveren bereikten dinsdagavond een overeenkomst voor twee seizoenen. De clubleiding heeft het volste vertrouwen in Van Geneugden en is ervan overtuigd dat de 45-jarige Limburger de geschikte coach is om de sportieve doelstellingen van Waasland-Beveren op korte en middellange termijn waar te maken. Van Geneugden kan al heel wat ervaring voorleggen als belofte- en hoofdtrainer op het hoogste niveau. Hij begon zijn trainerscarrière in derde klasse bij Excelsior Veldwezelt. Het seizoen daarop werd hij beloftecoach bij KRC Genk, een functie die hij uitoefende tot februari 2008. Vervolgens werd hij er hoofdtrainer. In 2010 ging hij aan de slag als hoofdtrainer bij tweedeklasser OH Leuven, waarmee hij meteen kampioen werd. Van Geneugden bleef er hoofdcoach tot januari 2014.

Ook Wim De Corte ondertekende dinsdag een contract voor onbepaalde duur als assistent-trainer bij Waasland-Beveren. Het clubbestuur is ervan overtuigd dat De Cortes ervaring en tactische kennis een significante verrijking zijn voor Waasland-Beveren en dat zijn gedrevenheid en mentaliteit perfect rijmen met de visie van de club. Wim De Corte begon zijn trainerscarrière op 18-jarige leeftijd als jeugdtrainer bij Standaard Wetteren, waar hij in 2000 hoofdtrainer werd. Hij loodste de club in enkele jaren tijd van vierde naar tweede klasse. Nadien werd hij assistent-trainer bij Beerschot AC. Hij was er ook enkele keren interim-hoofdtrainer. Het voorbije seizoen was hij met Sergey Serebrennikov co-trainer bij tweedeklasser KSV Roeselare.

IMG_1510kl

Ronny Van Geneugden en Wim De Corte kennen elkaar reeds. Zij volgden samen de Pro Licence-opleiding. Voorts kwam het clubbestuur tot een overeenkomst, tevens voor onbepaalde duur, met assistent-trainer Alex Czerniatynski en keeperstrainer Erik Amelinckx. Beiden zullen ook in het komende seizoen deel uitmaken van de trainersstaf. Ook met beloftecoach Tim Bavré kwam de club tot een akkoord. Bavré zal komend seizoen als trainer van de beloften volwaardig deel uitmaken van de technische staf. Bovengenoemde trainers zullen binnen de sportieve cel rapporteren aan technisch directeur Danny De Maesschalck.

Tekst: Ward Callens – Foto: Kevin Reyns