Go back

Cercle Brugge – Waasland-Beveren: selectie & voorbeschouwing

Voor zijn competitiewedstrijd van speeldag 25 maakt Waasland-Beveren de verplaatsing naar het Jan Breydelstadion voor de confrontatie met Cercle Brugge. De partij wordt afgetrapt op zaterdag 8 februari om 20u00, de wedstrijdleiding is in handen van scheidsrechter Christophe Delacour.

Cercle Brugge staat op een voorlopige negende plaats in de rangschikking met 29 punten uit 24 wedstrijden. De Vereniging speelde zich vooral in de maanden oktober en november vrij van degradatiezorgen met een knappe 14 op 18. De laatste weken wisselt groen-zwart vooral goede met zwakke prestaties af. Zo won het thuis tegen Genk (1-0) en Charleroi (3-0), maar ging het onderuit tegen Lokeren (0-3) en Standard Luik (4-0).

Op speeldag veertien ging Cercle Brugge met de drie punten aan de haal op de Freethiel (0-1) na een doelpunt van Thibaut Van Acker. Vorig seizoen stonden Waasland-Beveren en de Vereniging voor het eerst tegenover elkaar. W-B pakte 4 op 6 in de dubbele confrontatie. Thuis werd het 2-0 na doelpunten van Badash en Ladrière, in Jan Breydel werd het in extremis 2-2 nadat Doumbia en Lepoint in de slotfase een 2-0-achterstand uitwisten.

Waasland-Beveren verloor in zijn laatste vijf wedstrijden slechts één duel, bij KV Oostende (2-1), maar staat nog steeds vijftiende, op één punt van een veilige plaats in de rangschikking. Voor de confrontatie met zijn ex-club, kan trainer Bob Peeters geen beroep doen op de geschorste Mijusko Bojovic en de geblesseerde Cédric D’Ulivo. Voor Christian Santos, net aangesloten bij de groepstrainingen, komt de wedstrijd eveneens te vroeg.

Ruben Gabriel en Aboubakar Oumarou zijn er wel bij in Brugge. Oumarou behoort voor het eerst sinds de wedstrijd tegen Charleroi, eind november 2013, weer tot de wedstrijdkern. Voor Gabriel is het zijn eerste selectie bij Waasland-Beveren.

 

Volgende spelers  (in numerieke volgorde) behoren tot de wedstrijdselectie: Cale, Doumbia, Belhocine, Trickovski, Henkens, Veselinovic, Maric, Sibum, Oumarou, Emond, Godemèche, Steppe, Gabriel, Lebbihi, Blondelle, Vermeulen, Coosemans, Demjan, Gershon en Van Steelant.

Geblesseerd: Rowell, D’Ulivo, Sterckx, Van den Eynde

Geschorst: Bojovic

Niet geselecteerd: Santos, Luyckx, Maman

 

Tekst: Ward Callens – Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean