Go back

Bob Peeters: “Blij met mentaliteit en kansen”

Hoofdtrainer Bob Peeters was na het gelijkspel met KV Kortrijk al bij al tevreden met een punt, een verdiend punt gezien de wedstrijdomstandigheden en de getoonde mentaliteit van geel-blauw.

“We begonnen weer slap aan de wedstrijd”, begon Bob Peeters zijn analyse van de wedstrijd. “We hadden nochtans gezegd om compact te spelen, omdat we gezien hadden dat Kortrijk het tegen Lierse moeilijk had met druk. Maar we gaven te veel ruimte weg op het middenveld en kwamen de kwaliteiten van KV Kortrijk naar voren. Vervolgens kregen ze een geschenkgoal en moesten we alweer achtervolgen.”

“Na de gelijkmaker geloofden we er weer in en wilden we er in de tweede helft over gaan, maar toen viel die rode kaart”, vervolgde de oefenmeester. “Persoonlijk vond ik die tweede gele kaart voor Bojovic licht. We kozen ervoor om daarna, met Jorn Vermeulen in het veld, meer vanuit de organisatie te spelen en het punt te verdedigen. We kregen daarna zelfs nog enkele kansen op de 2-1, maar dan zouden we misschien meer gekregen hebben dan we verdienden.”

“Ik kan vandaag blij zijn met de getoonde mentaliteit en met de kansen die we nog gecreëerd hebben. We staan nu nog één puntje achter op OH Leuven. We moeten onszelf geen extra druk opleggen, maar met dezelfde ingesteldheid onze zes resterende wedstrijden aanpakken”, besloot Bob Peeters.

 

Tekst: Ward Callens & Birger Vanduyfhuys – Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean