Go back

Bob Peeters: “Moeilijk voetballen door de wind”

Dat de wedstrijdomstandigheden en het weer het moeilijk maakte om te voetballen in Oostende, verklaarde ook Bob Peeters na afloop van het duel met de kustploeg. Maar de oefenmeester weigert de verliespartij louter toe te schrijven aan de wind.

“De tegenwind in de eerste helft maakte het ons erg moeilijk. We geraakten maar moeilijk uit onze eigen zestien meter en bij doeltrappen waaide de bal zo terug”, opende Peeters de persbabbel. “Het was moeilijk voetballen. We besloten snel om meer verticaal te gaan spelen, maar waren -mede door de omstandigheden- niet balvast genoeg.”

Na ruim een kwartier spelen bracht Siani de thuisploeg vanop de stip op voorsprong, onnodig volgens Peeters. “Ik heb de beelden nog niet bekeken, maar het was volgens mij niet nodig om die fout te maken. Tijdens de rust vroeg ik om in de tweede helft hoog druk te zetten op┬áde tegenstander, zodat zij er nog moeilijk zouden uitkomen. We wisten dat het bij stilstaande fases moeilijk was voor de verdediging en doelman. Zo konden we ook gelijk komen.”

“De 1-1 gaf ons moed”, vervolgde de trainer. “We wilden die stand vasthouden, maar gaven vervolgens onnodig een hoekschop weg waarop Colin zich misrekende. Zo verloren we de wedstrijd. Te weinig spelers haalden door de omstandigheden hun niveau vandaag. Vorige week was iedereen nog euforisch en had ik gewaarschuwd dat het de komende week helemaal anders kon zijn. Maar belangrijk is niet wie er nu onder het streepje staat, maar wie er na 30 speeldagen veertiende staat,” besloot Bob Peeters.

 

Tekst: Ward Callens – Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean