Go back

Federale projectoproep Nationale Loterij stimuleert voetbal als sociale hefboom

Jeugd, supportersbetrokkenheid en voetbalbeleving de 3 pijlers waarop ondersteuning +clubprojecten is gebouwd.

Voetbalclubs hebben een enorme aantrekkingskracht op onze samenleving. Ze brengen vele mensen in beweging en vervoering. Een sociale roeping is nooit veraf in het voetbal. Hierbij ontstaat een win-win situatie voor voetbalclubs, lokale overheden, verenigingen en de ruimere samenleving. Vooral supporters kunnen hierbij een brug slaan tussen club en samenleving.

Met deze projectoproep wordt ingezet op de maatschappelijke hefboomfunctie die het voetbal en de voetbalclubs in zich dragen. De Football+ Foundation en de Nationale Loterij willen bestaande en nieuwe initiatieven bij +clubs ondersteunen of versterken. De +clubs, in samenwerking met lokale partners, streven hierbij maatschappelijke meerwaarde na. Het accent dient hierbij te liggen op initiatieven die aandacht hebben voor jeugd, de supportersbetrokkenheid stimuleren en de voetbalbeleving voor iedereen verhogen.

In totaal zijn 23 aanvragen van 24 clubs op basis van hun ingediend dossier weerhouden voor een subsidie van één jaar. De lijst van clubs ziet er als volgt uit:

Pro League: Waasland-Beveren, Oud-, Heverlee Leuven, KV Mechelen, KAA Gent, Standard Luik, KRC Genk, K Lierse SK, Sporting Charleroi, Club Brugge, Cercle Brugge, KV Oostende, KV Kortrijk en Sporting Lokeren.

Nationale Voetballiga: Royal Antwerp FC, KSV Roeselare en KVC Westerlo.

Lagere reeksen: Kraainem FC, Racing Mechelen, VC Linkeroever, SK Sint-Niklaas, KVK Westhoek, Tempo Overijse, KV Turnhout en Berchem Sport.

logo Nationale Loterij

Football+ Foundation

De Football+ Foundation is de sociale pijler van en voor het Belgisch voetbal (KBVB, Pro League, NVL en VFV). Ze is het sociaal loket en de expertisepartner inzake community binnen het Belgische voetbal en mobiliseert voetbalactoren om hun sociaal-maatschappelijke voorbeeldfunctie op te nemen.

F+F-02