Go back

Hattrick-held Veselinovic helpt W-B aan ruime winst tegen Bergen

Waasland-Beveren heeft zaterdagavond een gouden zaak gedaan in de strijd om het behoud. Het won met 4-1 van rode lantaarn Bergen. Dalibor Veselinovic was de gevierde man bij geel-blauw, hij nam drie doelpunten voor zijn rekening.

Het eerste competitieduel van 2014 voor Waasland-Beveren, de thuiswedstrijd tegen Bergen, was meteen een duel met grote belangen in de onderste regionen van het klassement. Met 7 op 9 kende Waasland-Beveren een succesvolle decembermaand, maar ook Bergen verzamelde heel wat punten kort voor de winterbreak. Bob Peeters hield zich alvast aan het motto ‘never change a winning team’. Bij W-B startten immers dezelfde elf basisspelers aan de partij die ook bij Club Brugge aan de aftrap verschenen.

Het was echter Bergen dat het best uit de startblokken schoot. Tim Matthys vuurde twee waarschuwingsschoten af, twee keer hoog over. Op het kwartier was het wel raak voor de Draken. Verdediger Noe Dussenne knikte een corner van Matthys hard voorbij Colin Coosemans: 0-1. Waasland-Beveren reageerde via Dalibor Veselinovic, die van dichtbij Bergen-doelman Adrien Saussez trof. Even later hield Saussez ook Ivan Trickovski van het scoren.

De druk van W-B hield aan en kort voorbij het halfuur leverde dat dan toch een doelpunt op. Een hoekschop van Robin Henkens werd door Robert Demjan tot bij Veselinovic verlengd, die niet meer kon missen: 1-1. Kort daarop bereikte Demjan opnieuw zijn spitsbroeder, ditmaal met een gemeten voorzet. De Serviër kopte het leer knap richting eerste paal, waar hij buiten bereik van Saussez de weg naar de netten vond. Zo zette W-B en Dalibor Veselinovic in vijf minuten de scheve situatie helemaal recht. Ruststand: 2-1.

Na de pauze ging de thuisploeg door op zijn elan en lukte Veselinovic zijn derde doelpunt van de avond, op aangeven van Henkens: 3-1! Voor de lange spits was het zijn eerste hattrick in eerste klasse. Cedomir Janevski reageerde met een dubbele wissel, maar het was Waasland-Beveren dat kort daarop nog een vierde doelpunt kon maken. Robert Demjan, aanbrenger van twee doelpunten, mocht een actie van Veselinovic nu zelf afronden: 4-1.

Peeters gunde in de slotfase zowel Veselinovic als Demjan een terechte applausvervanging. Het bleef 4-1, een verdiende zege voor geel-blauw, dat na een minder wedstrijdbegin de degradatietopper helemaal naar zijn hand zette. In de strijd om het behoud doet W-B overigens een prima zaak. Het wipt over OH Leuven naar de veertiende plaats in het klassement. Volgend weekend wacht het duel bij kustploeg KV Oostende.

 

Waasland-Beveren: Coosemans; D’Ulivo, Belhocine (k), Bojovic, Cale; Trickovski, Godemèche (87′ Maric), Sibum, Henkens; Demjan (85′ Lebbihi), Veselinovic (81′ Emond)

RAEC Mons: Saussez; Timmermans (72′ Spungin), Dussenne, Van Gijseghem, Monteyne; Matthys, Diandy, Le Postollec (k), Chatelle (64′ Angeli); Arbitman (64′ Jarju), Eriksson

Doelpunten: 14′ Dussenne 0-1, 33′ Veselinovic 1-1, 38′ Veselinovic 2-1, 59′ Veselinovic 3-1, 72′ Demjan 4-1

Gele kaarten: 31′ Godemèche, 35′ Monteyne, 58′ Arbitman

Toeschouwers: 5.182

 

Tekst: Ward Callens – Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean