Go back

FIFA 14-toernooi groot succes!

We kunnen het stilaan een traditie beginnen noemen. Net als vorig jaar vond afgelopen weekend in de Freethiel een groot FIFA-toernooi plaats op de Playstation 3. Dit jaar werd vanzelfsprekend de voetbalgame FIFA14 gespeeld, de jongste telg uit de geroemde FIFA-familie van ontwikkelaar EA Sports. Het toernooi werd georganiseerd door supportersclub WB De Groene en kwam tot stand dankzij de steun van EA Sports FIFA Benelux, Media X, Sparein en Hector Van Moer.

Op zaterdag 11 januari was de Freethiel het strijdtoneel voor het 1-tegen-1-toernooi, op zondag 12 januari waren de teams aan de beurt. Met in totaal 178 deelnemers, 80 ‘single players’ en 49 teams van twee gamers, werd ook deze editie een mooi succes. Doelman Colin Coosemans en middenvelder Jonathan Rowell kwamen een kijkje nemen en jongelingen Alec Luyckx en Arne Van den Eynde waagden zich aan enkele wedstrijdjes tegen de aanwezige supporters.

Zaterdag ging de Nederlander Bryan Hessing met de winst lopen. Hij versloeg met Bayern Munchen zijn landgenoot Robert Konings, die met Real Madrid speelde (4-2). De winnaar ging met een geldprijs van €350 naar huis en kreeg daarnaast ook een FIFA14-game voor PS Vita, een miniandroid PC aangeboden door MediaX, een shirt van Waasland-Beveren, een jaarabonnement bij fitnesscentrum Meirdam en goodies van EA Sports FIFA Benelux. Ook de spelers die op plaatsen twee tot vier eindigden gingen werden niet zonder lege handen huiswaarts gestuurd.

Bij de teams ging de eindzege naar team ‘The Unbeatables’, ofwel Christophe Van Gysel en Jens Schroyens uit Beveren. Zij klopten in de finale hun gouwgenoten Frederik Goossens en Pieter Muylle van team ‘Arctic Chelsea’s’ na verlengingen en strafschoppen. De winnaar van zaterdag ging met zjin partner onderuit in de 1/16e finales. Ook de winnende teams werden met mooie prijzen beloond.

Het bestuur van WB De Groene en de medewerkers van Waasland-Beveren danken alle partners en sponsors voor hun steun en alle deelnemers voor hun komst. Op naar het FIFA15-toernooi!

 

Tekst: Ward Callens – Foto: Valy Van de Merlen