Go back

Beloften nemen de maat van Kruibeke in oefenpot (4-0)

De beloften van Waasland-Beveren hebben woensdagavond een vriendschappelijke wedstrijd tegen eersteprovincialer KJV Kruibeke gewonnen met 4-0. De oefenpot kaderde binnen de memorial Luc Van de Perre, een vriendschappelijk toernooi dat georganiseerd werd door Kruibeke ten voordele van Kom op tegen Kanker. Het vriendschappelijke duel gold als officieuze finale van de memorial, die gewonnen werd door de organiserende club, Kruibeke.

Coach Tim Bavré moest wegens afwezigheden en ziekte noodgedwongen de doelman van de U17 opstellen, Jens Schrooyens. Voor het overige kon hij rekenen op een voltallige beloftekern. Een tweehonderdtal toeschouwers in de Freethiel zagen de thuisploeg een sterke start nemen tegen Kruibeke, dat met een mix van beloften en A-kernspelers de partij aanvatte. Na een kwartier verraste een afgeweken afstandsschot van Ruben Stuer de bezoekende doelman en zo stond het 1-0.

W-B was zichtbaar de betere van Kruibeke en kon tien minuten later de score verdubbelen via Simon Spangenberg na een geslaagde actie van Nathan Volckerick. Kort voor de pauze tekende Yannick Cathoir met een knappe pegel onder de dwarsligger voor de 3-0-ruststand. Tussendoor liet de jonge W-B-doelman zich opmerken met een aardige save.

Bavré wisselde vijf van zijn poulains bij de pauze en in de tweede helft hielden beide ploegen elkaar meer in balans. Waasland-Beveren verzamelde nog wat kansen, maar de bal wilde er niet meer in. Pas in de slotfase volgde een vierde treffer. Het was Tchemen Kabongo die op aangeven van Spangenberg de eindstand vastlegde. Het werd een verdiende zege voor W-B, dat het betere van het spel had en eveneens het gevaarlijkst voor de dag kwam.

De beloften, die na de winterstop aan hun eerste trainingsweek bezig zijn, hervatten op maandag 20 januari het tweede luik van de beloftecompetitie, waarin W-B in poule A uitkomt. Eerste opdracht: de wedstrijd bij Standard Luik.

 

Tekst: Ward Callens – Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean