Go back

In memoriam: Robert Waterschoot (1919-2014)

Met veel droefheid melden wij het overlijden van Robert Waterschoot (1919-2014), een monument in de Wase voetbalwereld, meer bepaald bij het vroegere Red Star Haasdonk, waar hij niet minder dan vijftig seizoenen lang voorzitter was.

Robert Waterschoot was al vroeg gebeten door de voetbalmicrobe en stond in 1936 mee aan de wieg van Red Star Haasdonk, dat vanaf juni 1944 toetrad tot de KBVB onder stamnummer 4068, momenteel het stamnummer van Waasland-Beveren. Hij was er maar liefst vijftig seizoenen lang voorzitter, een uniek gegeven in de voetbalwereld. De ploeg kende de normale ups en downs maar Robert Waterschoot bleef als een echte kapitein aan het roer van de club staan.

In 1993 gaf hij de fakkel door aan huidig W-B-voorzitter Melchior Roosens. Zijn afscheid ging niet onopgemerkt voorbij, met een feestelijke huldiging in het bijzijn van de toenmalige bondsvoorzitter Michel D’Hooghe en secretaris Alain Courtois. Vanaf dat moment tot op heden was hij erevoorzitter van de club. Ondanks zijn hogere leeftijd bleef hij wekelijks trouw op post bij elke thuiswedstrijd van ‘zijn’ club. De promotie naar eerste klasse heeft hij gelukkig nog bewust mogen meemaken, nadien ging zijn gezondheid stilaan achteruit en kon hij steeds minder wedstrijden bijwonen.

Robert Waterschot overleed op zondagochtend vijf januari op 95-jarige leeftijd, enkele maanden na zijn echtgenote. De uitvaartplechtigheid vindt plaats in de kerk van Sint-Gillis-Waas op zaterdag 11 januari (11u30). Bestuur, management en medewerkers van Waasland-Beveren wensen de nabestaanden van Robert Waterschoot, zijn familie en talrijke vrienden, veel sterkte toe in deze moeilijke periode.

Robert Waterschoot