Go back

Waasland-Beveren stunt in Jan Breydel: 1-2 bij Club Brugge!

Waasland-Beveren sluit het jaar af met een knappe 7 op 9. W-B won donderdagavond met 1-2 op het veld van Club Brugge. De troepen van Bob Peeters kwamen al erg vroeg op achterstand, maar raapten na doelpunten van Bojovic en Trickovski nog de volle buit in het Jan Breydelstadion. W-B kan zo met een goed gevoel de winterstop in.

Door het ontbreken van Milos Maric en Siebe Blondelle, beiden geel geschorst, moest Bob Peeters opnieuw sleutelen aan zijn basiself. Nicolas Godemèche keerde terug uit schorsing en ook de jarige Bas Sibum verscheen aan de aftrap. Na de prima slotfase tegen Lierse, waarin spitsenduo Robert Demjan – Dalibor Veselinovic de wedstrijd besliste, koos Peeters ervoor om het duel bij Club Brugge aan te vatten met twee spitsen. Voor Demjan was het zijn eerste basisplaats sinds de 0-0 tegen Charleroi op 30 november.

Geen 4-3-3 dus om blauw-zwart af te stoppen, maar een viermansmiddenveld achter de tandem Veselinovic-Demjan. Naast centrummiddenvelders Sibum en Godemèche, koos Peeters voor Ivan Trickovski en Robin Henkens op de flanken. Achterin begon hetzelfde viertal aan de wedstrijd dat afgelopen zaterdag de negentig minuten volmaakte tegen Lierse.

De partij begon dramatisch voor Waasland-Beveren. Een voorzet van Maxime Lestienne werd door Karim Belhocine met de arm beroerd en scheidsrechter Virant legde de bal op de stip. Timmy Simons faalde niet vanop elf meter: 1-0. Lang hield de Brugse voorsprong niet stand. W-B reageerde meteen met een vrije trap van Robin Henkens die door Mijusko Bojovic langs Mathew Ryan werd gekopt: 1-1.

De vroege doelpunten deden het beste vermoeden voor de wedstrijd, en ook het vervolg van de eerste periode was best genietbaar. Net voor het halfuur zette Victor Vazquez met een listig balletje Waldemar Sobota alleen voor de kooi van Coosemans, maar de Pool kreeg het leer niet langs de W-B-sluitpost. Aan de overzijde eindigde een aanval over meerdere stationnetjes bij Dalibor Veselinovic, die het leer op doelman Ryan knikte. Verder veel slordigheden bij blauw-zwart, dat wel aandrong maar precisie ontbrak in de passing.

Een aantal countermogelijkheden voor W-B leverden niet veel meer op. Ivan Trickovski kon zichzelf in stelling brengen. Zijn schot veranderde onderweg nog even van richting en Ryan kon oprapen. Net voor de pauze trof Jesper Jorgensen nog het zijnet. Zo bleef het 1-1 aan de pauze.

Ook in de tweede helft was het niet lang wachten op een doelpunt. Ditmaal was het geel-blauw dat voor de vroege voorsprong zorgde. Demjan profiteerde van een misser van Simons en leverde een perfecte assist af op Trickovski, die zijn eerste voor W-B niet liet liggen, uitgerekend tegen zijn ex-club. Club reageerde met een schot van Vadis Odjidja dat door Coosemans werd gepareerd. De thuisploeg zette W-B onder druk en Michel Preud’homme liet Eidur Gudjohnsen opdraven.

Het spelbeeld wijzigde echter niet: Brugge drong aan, maar geraakte niet voorbij de georganiseerde achterhoede van W-B. Bovendien werden de Brugse voorzetten steevast onschadelijk gemaakt door een uitmuntende Colin Coosemans. Club Brugge bleef op zoek gaan naar de gelijkmaker, waardoor W-B zelf af en toe eens kon dreigen op de tegenaanval. Met nog twintig minuten op de klok leek Veselinovic zo op weg naar de 1-3, maar Ryan hield zijn ploeg recht met een beenveeg.

In de slotfase was Odjidja nog dicht bij de gelijkmaker. De inzet van de middenvelder werd door Coosemans onschadelijk gemaakt. W-B hield stand en pakte zo een onverwachte en mooie zege op het veld van blauw-zwart. Peeters boekte met W-B zo een mooie 7 op 9 in de competitie. In de stand blijft het verschil tussen W-B en OHL, de nummer veertien, twee punten. De eerste afspraak na nieuwjaar wordt de thuiswedstrijd tegen Bergen, op zaterdag 18 januari.

 

Club Brugge: Ryan; Meunier, Simons (k), Duarte, De Bock; Vazquez (46′ Adu), Odjidja, Jorgensen (58′ Gudjohnsen); Sobota, Tchite (75′ Dierckx), Lestienne

Waasland-Beveren: Coosemans; D’Ulivo, Bojovic, Belhocine (k), Cale; Trickovski, Godemèche, Sibum, Henkens (83′ Doumbia); Demjan (76′ Emond), Veselinovic

Doelpunten: 2′ Simons 1-0 (p), 4′ Bojovic 1-1, 51′ Trickovski 1-2

Gele kaarten: 20′ Tchite, 24′ Veselinovic, 59′ De Bock

Scheidsrechter: Christof Virant

 

Tekst: Ward Callens – Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean