Go back

Bob Peeters: “Progressie blijven maken”

Bob Peeters was uitgelaten na de stuntzege bij Club Brugge. De oefenmeester koos ervoor om de wedstrijd met twee spitsen aan te vatten. Op de aansluitende persbabbel legde de oefenmeester uit waarom: “We hadden Club Brugge goed geanalyseerd en besloten om met twee spitsen te spelen. In onze vorige uitmatchen konden we immers te weinig druk naar voor brengen.”

“Dan was er nog het gevaar Meunier”, vervolgde Peeters. “In Gent zorgde hij voor diepgang. We moesten hem dus opvangen. Dat deden we met Henkens op de flanken in een 4-4-2-formatie. We wisten ook dat Club Brugge zonder Tom De Sutter weinig kan scoren vanop de flanken, maar voornamelijk gevaar creëert vanuit de infiltratie met Sobota en Odjidja.”

Toch was Waasland-Beveren haast onmiddellijk op achtervolgen aangewezen in Jan Breydel. “Al onze goeie intenties ten spijt ging de bal al na zo’n 45 seconden op de stip en stond het 1-0. Gelukkig kwamen we snel op 1-1. We controleerden vervolgens de wedstrijd. We wisten dat ze nog gevaar zouden creëren met stilstaande fases en centers.”

“Toen het al 1-2 stond konden we met Dalibor de wedstrijd helemaal beslissen, maar dat gebeurde niet. Zo zaten we toch nog even met stress op de bank. Uiteindelijk hebben we toch nog weinig weggegeven. We zijn erg blij met de 7 op 9 en de aansluiting in het klassement. We doen weer mee. Als we dit blijven brengen en progressie blijven maken, kunnen we ons handhaven in eerste klasse. Er staat steeds meer een ploeg, op en naast het veld.”, aldus Bob Peeters.

 

Tekst: Ward Callens – Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean