Go back

KV Oostende – Waasland-Beveren: selectie & voorbeschouwing

Op speeldag 23 trekt Waasland-Beveren naar het Albertparkstadion van KV Oostende. De wedstrijd wordt zaterdag om 20u00 afgetrapt en staat onder leiding van scheidsrechter Vervecken. Als W-B de volle buit pakt in Oostende, wipt het in de stand over de kustploeg. Met een veertiende plaats en 20 punten in het klassement, telt geel-blauw immers maar twee punten minder dan de promovendus.

Waasland-Beveren en KV Oostende staan zaterdag voor de tweede keer over elkaar in eerste klasse. De eerste maal, op vijf oktober 2013 in de Freethiel, won geel-blauw met 2-0 na doelpunten van Robin Henkens en René Sterckx. Oostende staat op een voorlopige twaalfde plaats in de Pro League, dankzij overwinningen tegen onder andere Genk, Cercle Brugge en OH Leuven. In zijn laatste drie wedstrijden zag de kustploeg W-B naderen in de stand, KV Oostende pakte 1 op 9 terwijl W-B zijn laatste drie duels winnend wist af te sluiten. Oostende moest het de afgelopen weken wel opnemen tegen Zulte Waregem, Lokeren en Standard.

Bob Peeters beschikt tegen Oostende beschikken over precies dezelfde kern die afgelopen zaterdag de drie punten thuis hield tegen Bergen. Jonathan Rowell, Christian Santos en René Sterckx moeten de wedstrijd met (langdurige) blessures aan zich voorbij laten gaan. Hanan Maman ondervindt nog steeds hinder aan de voet. Voor Rami Gershon en Aboubakar Oumarou, die beiden wel reeds met de groep trainen, komt het duel eveneens nog te vroeg. Verder geen geschorsten en geen enkele speler op één kaart van schorsing.

 

Volgende spelers  (in numerieke volgorde) behoren tot de wedstrijdkern: Cale, Doumbia, Bojovic, Belhocine, Trickovski, Henkens, Veselinovic, Maric, Sibum, Emond, Godemèche, Steppe, D’Ulivo, Lebbihi, Blondelle, Vermeulen, Coosemans, Luyckx, Demjan en Van Steelant.

Geblesseerd: Santos, Rowell, Sterckx, Maman

Geschorst: /

Niet geselecteerd: Oumarou, Van den Eynde, Gershon

Niet speelgerechtigd: Gabriel

 

Tekst: Ward Callens – Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean