Go back

Waasland-Beveren – KV Kortrijk: selectie & voorbeschouwing

Speeldag 24 in de  Jupiler Pro League plaatst Waasland-Beveren tegenover KV Kortrijk. De wedstrijd vindt plaats in het Freethielstadion en wordt afgetrapt op zaterdag 1 februari om 20u00. Scheidsrechter Thierry Derycke zal de partij in goede banen leiden. Kortrijk staat een voorlopige zevende plaats in de stand en maakt nog kans op een Play-off I-ticket. W-B kan onderin het klassement alle punten gebruiken om weer weg te komen van de vijftiende plaats.

De vorige ontmoeting tussen Waasland-Beveren en KV Kortrijk, in het Kortrijkse Guldensporenstadion, eindigde op 2-1. Santini, Coulibaly en Veselinovic tekenden toen voor de doelpunten. De Kortrijkse prijsschutter Ivan Santini zit intussen al aan dertien doelpunten, Dalibor Veselinovic vond de laatste weken ook vlot de weg naar de netten en zit nu aan zeven goals. De ontmoeting van vorig seizoen in het Freethielstadion eindigde op 1-0 na een doelpunt van Badash.

Twee Kortrijk-spelers hebben een verleden bij Waasland-Beveren: Stijn De Smet, die vorig seizoen op de Freethiel rondliep, en doelman Michael Clepkens, tot november 2013 nog derde doelman bij geel-blauw. KV Kortrijk behaalde in zijn laatste vijf wedstrijden één overwinning, op het veld van KAA Gent. Toch behouden de roodhemden nog alle kansen op Play-off I. Dat hebben zij onder meer te danken aan de 0 op 15 van concurrent KRC Genk.

Bob Peeters kan voor het duel met de Kerels beschikken over nagenoeg dezelfde kern als in de voorgaande drie duels van W-B. Slechts één wijziging: Rami Gershon komt in de selectie in de plaats van Alec Luyckx. Gershon, die de voorbije weken wedstrijdritme opdeed bij de beloften, behoort voor het eerst sinds de wedstrijd bij Lierse eind augustus 2013 weer tot de kern voor een Pro League-wedstrijd.

Verder nog geen Aboubakar Oumarou en Ruben Gabriel in de selectie. Gabriel speelde afgelopen maandag al wel mee met de beloften, voor Oumarou komt een selectie eveneens nog te vroeg. Er zijn ten slotte geen geschorsten voor de partij.

Volgende spelers  (in numerieke volgorde) behoren tot de wedstrijdkern: Cale, Doumbia, Bojovic, Belhocine, Trickovski, Henkens, Veselinovic, Maric, Sibum, Emond, Godemèche, Steppe, D’Ulivo, Lebbihi, Blondelle, Vermeulen, Coosemans, Demjan, Gershon en Van Steelant.

Geblesseerd: Santos, Rowell, Sterckx

Geschorst: /

Niet geselecteerd: Oumarou, Gabriel, Van den Eynde, Luyckx, Maman

 

Tekst: Ward Callens – Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean