Go back

Beloften slaan opnieuw toe op verplaatsing: 2-3 bij Lierse

De beloften van Waasland-Beveren hebben hun derde wedstrijd in Poule A (cfr. Play-off I) winnend afgesloten. Op het veld van Lierse SK stond na negentig speelminuten 2-3 op het scorebord. Bij W-B was Renaud Emond met twee doelpunten de gevierde man.

De verplaatsing naar Lierse kondigde zich aan als een moeilijke wedstrijd, aangezien de Pallieters de reguliere competitie hadden afgesloten op een knappe tweede plaats, na Standard. Coach Tim Bavré mocht beroep doen op negen spelers uit de A-kern, bij Lierse liepen er een achttal spelers uit de hoofdmacht op de mat.

Na een kwartier spelen legde scheidsrechter Alen het leer op de stip nadat een Lierse-speler werd onderuit gehaald in de zestien van W-B. Maar nadat zaterdag Colin Coosemans al een elfmeter van KV Kortrijk stopte, deed Kenny Steppe hem dat maandag vlekkeloos na door de strafschop van Kostadin Hazurov te pareren. Verder veel middenveldspel in het eerste bedrijf zodat halfweg de brilscore nog op het bord stond.

Geel-blauw kwam gretig uit de kleedkamers en zorgde al vroeg in de tweede helft voor de voorsprong: Hanan Maman bediende Renaud Emond voor de 0-1. Die twee vonden elkaar goed in Lier, nauwelijks twee minuten verder was het Hanan Maman die een één-tweetje met Emond knap afrondde aan de tweede paal. Zo liep geel-blauw uit tot 0-2. Er volgden nog kansen op een derde treffer, maar Lierse knokte zich terug in de wedstrijd. Even voorbij het uur tekende Frederic Frans voor de aansluitingstreffer.

De gelijkmaker hing in de lucht en het duurde dan ook niet lang of Lierse kwam langszij. Het was Jimmy De Jonghe die met een plaatsbal de 2-2 voor zijn rekening nam. Het mooiste zat er dan nog aan te komen. Eerst pakte Aboubakar Oumarou uit met een omhaal, die in de rebound hard over werd getrapt door Emond. Maar ook Lierse ging nog volop voor de winst en Steppe moest tussenkomen met enkele knappe interventies. In de laatste minuut onderschepte Ruben Gabriel de bal en speelde hij prima de vrijstaande Emond aan terwijl Oumarou met een scherpe demarrage op links bliksemafleider speelde. Emond legde zijn tweede van de avond in het mandje zodat W-B in extremis nog met de winst ging lopen.

De tweede overwinning in drie Poule A-wedstrijden is alweer een flinke opsteker voor beloftecoach Bavré. Komende maandag (10 februari) ontvangt W-B Club Brugge in het Puyenbekestadion, de ideale gelegenheid voor sportieve revanche voor de 7-0-pandoering in de reguliere competitie.

 

Waasland-Beveren: Steppe; Vermeulen (68′ De Pauw), Stuer, Doumbia, Blondelle; Gabriel, Van den Eynde, Luyckx; Oumarou, Emond, Maman

Doelpunten: 48′ Emond 0-1, 49′ Maman 0-2, 67′ Frans 1-2, 79′ De Jonghe 2-2, 90′ Emond 2-3

 

Tekst: Patrick Van Wesemael & Ward Callens – Foto: Kevin Reyns