Go back

W-B verwelkomt T3 Guy Kiala

Waasland-Beveren is verheugd een nieuwe trainer te mogen verwelkomen bij de technische staf: Guy Kiala. De nieuwe T3 zal zich voornamelijk bezig houden met het fysieke gedeelte en videoanalyse. Hij ondertekende op de Freethiel een deeltijds contract tot het einde van het seizoen.

Op het trainingsveld zal Guy Kiala de schakel zijn tussen de technische en medische staf. Naast de taken van physical coach zal Kiala ook (video)analyses maken van de trainingsprestaties en van wedstrijden van de eigen ploeg en onze tegenstanders.

Kiala behaalde in juni vorig jaar zijn Pro Licence-diploma, in dezelfde lichting als Bob Peeters. Hij was tot het einde van vorig seizoen hoofdtrainer van de damesploeg van Zulte Waregem, dat uitkwam in de BeNe League. Voordien had hij onder meer vierdeklassers Opwijk en Opstal onder zijn hoede. Voor zijn trainerscarrière was Guy Kiala profvoetballer bij onder andere Racing Mechelen -toen in eerste en tweede klasse- en tweedeklasser Verbroedering Geel.

Kiala is opgetogen met zijn aanstelling bij W-B: “Het is spannend. Dit is mijn eerste opdracht in eerste klasse”, vertelt hij. “Ik kijk er erg naar uit. Ik sta vandaag al meteen op het veld. Volgend weekend is er geen competitievoetbal, dan kunnen we een aantal zaken testen en gaan we een goed beeld hebben waar de spelers staan en waar we moeten bijsturen”, aldus Guy Kiala.

 

Tekst & Foto: Ward Callens