Go back

Michaël Clepkens verlaat de Freethiel

Waasland-Beveren heeft een akkoord met KV Kortrijk over een overgang van Michaël Clepkens naar de West-Vlaamse club. De doelman zelf is eveneens persoonlijk rond met de Kerels.

Clepkens mag vanaf heden al meetrainen met de kern van KV Kortrijk. De Geschillencommissie van de KBVB moet wel nog oordelen over de gegrondheid van de transfer, aangezien het een overstap buiten de transferperiode betreft. Bij doelmannen geldt in zo’n geval wel een bijzondere regelgeving wanneer een club met een tekort aan keepers op de ‘squad list’ kampt.

KV Kortrijk beschikte met Darren Keet maar over één doelman na het uitvallen van Rémy Pillot en was op zoek naar een extra sluitpost. Waasland-Beveren wil de 27-jarige Clepkens niet verhinderen deze kans te grijpen en is de doelwachter erkentelijk voor zijn getoonde inzet en geleverde diensten aan de club. Wij wensen hem veel succes in het verdere verloop van zijn carrière.

Met Colin Coosemans en Kenny Steppe beschikt W-B nog over twee volwaardige doelmannen in de A-kern. Door het vertrek van Clepkens zal nu een jongere de kans krijgen om geïntegreerd te worden in de A-kern en zijn trainingsintensiteit op te drijven bij de profs.

 

Tekst: Ward Callens – Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean