Go back

Beloften vieren na doelpuntenkermis in Kortrijk

De beloften van Waasland-Beveren hebben maandagavond schietoefeningen gehouden in het Guldensporenstadion. Op visite bij rode lantaarn KV Kortrijk kwamen de jonge Leeuwen van W-B zes keer tot scoren. Het werd 3-6 na onder meer een hattrick van Hanan Maman. 

Het was nochtans de nummer laatst die het gretigst aan de partij begon door van meet af aan hoog druk te zetten en op die manier W-B in de openingsfase te verrassen. Al was het maar een storm in een glas water, want in de achttiende minuut opende de bezoekers de score: Een hoekschop van Jonathan Rowell werd door Kassim Doumbia doorgekopt en aan de tweede paal stond Christian Santos klaar om in te tikken.

Enkele minuten later werd Waasland-Beveren door de scheidsrechter tot tweemaal toe een pad in de korf gezet. Eerst weigerde hij een strafschopfout op Robert Demjan te bestraffen en vervolgens werd een kopbalgoal van Hanan Maman om onduidelijke redenen niet toegekend. Even voorbij het halfuur verdubbelde W-B dan toch zijn voorsprong na een ingestudeerd nummertje: Rowell passte een hoekschop terug op Jorn Vermeulen en diens voorzet werd door Maman binnen gekopt: 0-2.  Kort daarop had Kenny Steppe een cruciale parade in huis door het leder via de lat uit de winkelhaak te tikken. Zo bleef de stand 0-2 aan de rust.

In de tweede helft diepte jong W-B de kloof verder uit. Na een goeie actie op de rechterflank vond Renaud Emond Demjan aan het strafschoppunt. De Slovaak legde het leer op zijn beurt goed achteruit tot bij Maman, die met een harde knal via de paal voor de 0-3 zorgde. Diezelfde Maman lag even later door balverlies wel aan de basis van de 1-3, maar nog voor het uur bracht de aanvaller met zijn derde van de avond de stand op 1-4. Aangever van dienst was de ingevallen Yannick Cathoir, wiens diepe bal de Kortrijkse doelman compleet verraste.

Met nog een kwartier te gaan ging Jorn Vermeulen iets te gretig in duel en de strafschop die W-B in de eerste helft werd onthouden, werd ditmaal wel gefloten en omgezet door de thuisploeg: 2-4. Toch lieten de pupillen van Tim Bavré KV Kortrijk niet in de wedstrijd komen. Cathoir, niet vies van een lolletje, nam opnieuw de West-Vlaamse goalie te grazen met een lange bal. Ditmaal was het Emond die mocht afwerken: 2-5.

Yannick Cathoir is nooit vies van een lolletje en in de 78ste minuut dacht hij : laat ik die West-Vlaamse portier nog eens verrrassen met een lange bal. En ja hoor, die schatte de situatie wederom verkeerd in en ditmaal kon Renaud Emond profiteren (2-5). Nog was het doelpuntenfestival in het Guldensporenstadion nog niet voorbij: In de 85ste minuut toverde Teddy Chevalier met een juweeltje de 3-5 op de bordjes. De 3-6 eindstand viel in de slotfase na een combinatie Rowell-Maman-Emond met Demjan als afwerker.

Zo wonnen de beloften van W-B voor de tweede competitiematch op rij een doelpuntrijke partij, met een zeer verdienstelijke rol voor Rowell en Doumbia. Volgende week maandag (28 oktober) komt Zulte Waregem naar Puyenbeke. De wedstrijd begint om 19.30 uur.

 

Selectie Waasland-Beveren: Steppe, Vermeulen, Gijsbrechts, Doumbia (80′ De Smet), De Rongé (60′ Smet), Rowell, Stuer (46′ Cathoir), Santos, Maman, Emond, Demjan

 

Tekst: Patrick Van Wesemael & Ward Callens – Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean