Go back

Tweede helft doet beloften de das om

De uitwedstrijden van de beloften krijgen de laatste tijd altijd wel wat extra spanning, hetzij door filevertraging, hetzij door een scheidsrechter die zijn kat stuurt zoals vrijdag in Anderlecht, waardoor een lijnrechter de spelleiding diende over te nemen.
De aanvangsfase was voor RSCA dat met veel balbezit en hoge druk het de bezoekers lastig maakte, maar omdat WB daar een goeie organisatie tegenover zette, bleef het aanvankelijk zoeken naar oplossingen voor paars-wit. Op het kwartier kwamen de jongens van Tim Bavré zelfs op voorsprong. Een diepe bal van Volckerick zaaide twijfel in de thuisdefensie, Belong zette prima door zodat een Anderlecht-verdediger slecht terugkopte op zijn doelman en Christiaan de bal in een leeg doel kon tikken. WB kende even daarna wel pech omdat Can Hakan geblesseerd naar de kant moest.
Anderlecht bleef geduldig naar openingen zoeken, maar grote kansen leverde dat niet op, zodat de rust bij een 0-1 tussenstand werd bereikt.

Meteen na de herneming stonden de bordjes TE snel in evenwicht. Een twijfelachtig handspel in de zestien werd bestraft met een penalty en dat onderdeel lijken de Brusselse beloften pakken beter te beheersen, dan hun collega’s van de A-kern. En nog binnen het uur zette RSCA de scheve situatie helemaal recht. Een foute ingreep van een thuisspeler werd ongemoeid gelaten en de flankaanvaller die mocht doorgaan tekende voor de 2-1.
Waasland-Beveren reageerde met een schot van Nys dat door de doelman werd gepakt.
In het wedstrijdslot nam het risico’s door achteraan man-op-man te spelen, maar dat liep verkeerd af met de 3-1 tot gevolg.

Er werden opnieuw geen punten bijgeschreven, maar dit jeugdig WB speelde organisatorisch een zeer degelijke partij en zag enkele beslissende fases op discutabele wijze in zijn nadeel uitdraaien.

Het WB-team:
Van Steenlant Brent, Klippelaar Michiel, Gijsbrechts Sam, Stuer Ruben, Van den Winckel Dean, Cathoir Yannick, Can Hakan, Rensing Troy, Belong Christian, De Witte Younes en Volckerick Nathan.

Bank:
Vermeire Tom, Smet Sebastien, Nys Maxim, De Smet Joell en Van Dooren Victor.

Vervangingen:
22ste minuut: Can Hakan door U17 Maxim Nys
65ste minuut: Nathan Volckerick door Joëll De Smet
70ste minuut: Troy Rensing door tom Vermeire
75ste minuut: Yannick Cathoir door U17 Sebastien Smet

Patrick Van Wesemael