Go back

Voorbeschouwing WB-OHL

Voor de mogelijk laatste wedstrijd van het seizoen ontvangen we zaterdag op onze Freethiel Oud-Heverlee Leuven. De ploeg van Ronnie Van Geneugden kan mits een overwinning groepswinst behalen. Al heeft ook Waasland-Beveren nog een kansje om deze PO2 te winnen. Door het verlies van vorige week op KV Mechelen is Waasland-Beveren blijven steken op vijf punten. De andere deelnemers aan de PO2 hebben alle drie zeven punten. Met nog een wedstrijd voor de boeg wordt het dus heel moeilijk voor Waasland-Beveren om de poule te winnen, maar onmogelijk is het niet. We moeten hopen dat de andere wedstrijd tussen Charleroi en KV Mechelen eindigt op 0-0 en dat we zelf winnen met 4-0. Moeilijk,
maar zoals gezegd niet onmogelijk. Slagen we in dit huzarenstukje, dan mogen we ons opmaken voor een wedstrijd tegen AA Gent of Bergen.

Onze tegenstander van zaterdag, OH Leuven, heeft er een rustig seizoen op zitten. Door een zeer sterke periode in de herfst van vorig jaar wist het zich al redelijk snel te verzekeren van een verlengd verblijf in de hoogste klasse. Trainer Ronny Van Geneugden zie je amper in de media, maar in alle stilte levert hij aan Den Dreef goed werk. Hij heeft natuurlijk ook het geluk om met Ibou een goaltjesdief rond te hebben lopen. De ex-SKB-speler is ondertussen goed voor 19 doelpunten, evenveel als Mbokani. Een blik op het klasement leert ons dat als Leuven zaterdag wint en Charleroi wint niet met een monsterscore van Mechelen, het de Leuvenaars zijn die deze poule wint. We mogen ons dus verwachten aan een gemotiveerde tegenstander. Maar zoals gezegd hebben ook wij van Waasland-Beveren nog een waterkansje om de groepswinst te behalen. De spelers zullen er in alle geval nog alles aan doen om de wedstrijd te winnen. Dan zal het wel beter moeten doen dan de 3-1 nederlaag uit de heenronde van deze PO2. Waasland-Beveren speelde in Leuven misschien wel zijn beste eerste helft van het seizoen, maar na een bal van Rowell op de paal, kregen we het deksel op de neus.  Het wordt bovendien mogelijks ook de laatste wedstrijd van enkele spelers die de club verlaten, zoals Kristof Lardenoit en Jurgen Cavens. Er zullen dan ook enkele van hen gehuldigd worden en tevens maken we ook de Speler van het Seizoen 2012-2013 bekend.