Go back

Beloften in wedstrijdslot onderuit tegen Rouches

Maandagavond was de nummer 3 uit de rangschikking Standard te gast op Puyenbeke en dat leverde een genietbare pot voetbal op tussen 2 teams die er zin in hadden. Het aprilzonnetje had nog niet veel slaap en wilde graag de 22 acteurs nog een tijdje vergezellen.
Die deugddoende warmte had een inspirerende invloed op de spelers die fel aan de wedstrijd begonnen. De Luikenaars plakten aanvankelijk WB met de rug tegen de muur en waren vroeg dichtbij de 0-1, maar de jongens van Tim Bavré knokten zich goed in de partij en waren op hun beurt kort bij de openingsgoal via Belong en Volckerick, maar de doelman van Standard was attent.
Zoals zo vaak viel het doelpunt aan de overkant: er werd te gemakkelijk een duel verloren en de voorzet werd aan de eerste paal binnen gewerkt. WB was niet van slag, toonde mentaliteit en dat resulteerde 5 minuten na de 0-1 tot de verdiende gelijkmaker. Na heel wat capriolen belandde de bal bij Nathan Volckerick, die scoorde. Waasland-Beveren was nu helemaal los en kwam in de 30ste minuut op voorsprong. Volckerick stuurde Christiaan Belong in de rug van de verdediging weg en deze kapte zich mooi vrij om knap in de verste hoek te besluiten. Helaas voor de thuisploeg moest de goed spelende Volckerick kort daarna met een liesblessure het veld verlaten, maar de ruststand bleef onveranderd bij een mooie 2-1 voorsprong.

WB had het moeilijk na rust, maar zag eerst nog een appel voor een lichte strafschop op Belong weggewuifd door de scheidsrechter. Standard ging vanaf dat moment  hoog spelen en legde onze verdediging het vuur aan de schenen, maar een sterk keepende Brent Van Steenlant stond pal.
In de 65ste minuut moest WB zijn voorsprong toch uit handen geven. Er mocht een voorzet te eenvoudig worden getrapt en via veel voeten raakte de bal toch in doel.
Een tik voor onze jongens, maar hun werklust verminderde er niet op en Maxime Nys kon de doelman van Standard zelfs nog even aan het werk zetten.
Met het einde van de wedstrijd in zicht voerde de Rouches de druk nog wat op met fataal gevolg in de 88ste minuut. Een diepe bal naar de spits en ondanks verwoede pogingen van Sam Gijsbrechts om diens schot te blokken, vlamde deze keihard voorbij een kansloze keeper Van Steenlant (2-3).

Op het resultaat na, wederom een bemoedigende prestatie van de Wase beloften die morgen vrijdag met de uitwedstrijd naar RSCA opnieuw een klepper voorgeschoteld krijgen.

De selectie:
Brent Van Steenlant, Klippelaar Michiel, Gijsbrechts Sam, Steur Ruben, Van den Winckel Dean, Rensing Troy, El Ouahidi Karim, Cathoir Yannick, Belong Christian, Can Hakan, Volckerick Nathan

Vertrokken op de Bank:
Smet Sebastien u17, De Witte Younes, Nys Maxim u17, Celik Ozkan u17, Van Dooren Victor u16 en  Vermeire Tom.

Vervangingen:
32ste minuut: Nathan Volckerick door Younes De Witte.
55ste minuut: Karim El Ouahidi door u17 Maxime Nys en Troy Rensing door Tom Vermeire.
75ste minuut: Yannick Cathoir door u17 Ozkan Celik.

Patrick Van Wesemael