Go back

Nabeschouwing WB-OHL

Op de slotspeeldag van play-off 2 B nam Waasland-Beveren het op tegen Oud-Heverlee Leuven. Bij winst kon OHL zich plaatsen voor de play-off finale tegen AA Gent. Bij Waasland-Beveren één wijziging ten opzichte van zaterdag. De Boeck opteerde voor Badash in de plaats van Ladrière. Van Geneugden voerde twee wijzigingen door. Gislason en Chuka verdwenen uit de selectie. Hun plaatsvervangers waren Karuru en Ruytinx.

De eerste corner van de partij was meteen gevaarlijk. Robson van OHL kwam goed voor zijn verdediger, maar knikte de bal een kleine meter naast. Na twintig minuten kregen de bezoekers een vrije trap op een interessante plek, maar Cerigioni schoot de bal zwak in de handen van Coosemans. Twee minuten later  dreigde Waasland-Beveren. Na een lange bal van Blondelle nam een bedrijvige Sonck de bal van buiten de zestien knap op de slof, maar het leer miste het kader. Tien minuten later kreeg OHL de bal na een vrije trap niet goed weggewerkt. Het schot van Remacle miste echter precisie. De eerste echte opwinding kregen we in de vijfendertigste minuut. Na dom balverlies in de verdediging trok D’Ulivo aan de noodrem en haalde Ibou onderuit. Geldof was onverbiddelijk en rood was het misschien wel te zware verdict. In de tweeënveertigste minuut haalde Karuru verschroeiend uit, maar gelukkig voor onze leeuwen strandde de bal op de paal. Na een snelle uitbraak van de thuisploeg vlak voor rust kwam Badash alleen voor doel, maar een verdediger bracht in extremis redding.

In de tweede helft claimde Ruytinx al snel een strafschop, maar Geldof gaf geen kik. Het eerste gevaar van de tweede helft kwam er na een stilstaande fase. Sonck krulde de bal over de muur, maar Bailly stond in de goede hoek. In de negenenvijftigste minuut kwam Sonck na zwak verdedigen plots alleen voor Bailly, maar de spits schoot de bal met zijn mindere linkervoet voorlangs. In de zevenenzestigste minuut haalde Ngolok van buiten de zestien uit. De bal week af, maar Coosemans ging goed plat. Na een rush langs de linkerflank zette Sish goed voor. Badash kon echter niet deviëren. In de daaropvolgende fase draaide Ruytinx, na een assist van Cerigioni, goed weg van Ivens en knalde de bal onhoudbaar voorbij Coosemans tegen de netten. Ivens raakte hierbij ook geblesseerd en werd vervangen door de afscheidnemende Lardenoit. Waasland-Beveren kon met een man minder geen vuist meer maken en de wedstrijd bloedde dood. OHl kreeg voor wat het gekomen was: een overwinning.

Scheidsrechter: Frederik Geldof

Opstelling:
Waasland-Beveren: Coosemans, Belhocine (C), Badash, Remacle, Shish, Sibum, Sonck, De Smet (Plut ‘40), D’Ulivo, Ivens, Blondelle,
Trainer: Glen de Boeck

OH Leuven: Bailly, Mikulic, da Silva Robson, Van Goethem, Karuru (Azevedo ’66), Cerigioni (Buyssens ‘90), Ibou, Weuts, Ngolok, Vanaudenaerde, Ruytinx (C)
Trainer: Ronny Van Geneugden
Doelpunten: ’73 (Ruytinx)
Gele kaarten: Ruytinx, Mikulic, Belhocine, Ngolok
Rode kaarten: D’Ulivo
Supportersaantal: 3759