Go back

Genk-WB: voorbeschouwing

Zaterdagavond is het eindelijk weer zover. Na een weekje verplichte rust door een wedstrijd van de Rode Duivels trekken we met z’n alleen naar de Christal Arena voor de wedstrijd tegen Genk.

Racing Genk staat op dit moment op een zevende plaats met tien punten uit zes wedstrijden. Het verloor nog geen enkele keer, maar speelde wel al vier maal gelijk, dit tegen Cercle Brugge, OH Leuven, Lierse en Anderlecht. Net voor het sluiten van de transferperiode moesten ze nog hun topschutter en Rode Duivel Benteke naar Aston Villa laten vertrekken. Met Benjamin De Ceulaer (Lokeren) en Glynor Plet (Twente) haalden ze wel meteen versterking binnen om de aanval samen met Jelle Vossen te dragen. Trainer Mario Been kan zaterdag trouwens opnieuw beroep doen op Vossen die na een blessure opnieuw fit is. Maar of hij zal spelen, is nog maar de vraag. Volgende week donderdag wacht Genk immers een belangrijke wedstrijd. Dan spelen ze de eerste wedstrijd in de poules van de Europa League tegen het Hongaarse Videoton.

Voor Waasland-Beveren kwamen de twee weken rust misschien op het juiste moment. Na de hectische zomermaanden waarin de club de stap vanuit tweede naar eerste klasse maakte was een moment van rust welgekomen. Ook voor de nieuwe spelers zoals Badash, Shish en Lepoint was het goed om zich verder in te passen in de ploeg. Door de belangrijke en verdiende overwinning van twee weken geleden tegen Cercle Brugge trekken we zaterdag sowieso met veel vertrouwen naar Genk. Het is trouwens tijd dat we tegen de Limburgers nog eens scoren. In de laatste vier confrontaties tussen Genk en Beveren konden de Waaslanders geen enkele keer de netten doen trillen. Het seizoen 2006-2007 was de laatste keer dat we nog eens tegen elkaar speelden. In september 2006 werd het in Genk 1-0. In maart 2007 verloren we op de Freethiel met zware 0-5. Dat kan en zal zaterdag niet opnieuw het geval zijn!

Komáán W-B!