Go back

Waasland-Beveren – KV Mechelen: nabeschouwing

Goed georganiseerd WB houdt KV in bedwang

 

Waasland-Beveren heeft in haar eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen in eerste nationale een goede prestatie afgeleverd. Het hield de bezoekers van KV Mechelen in bedwang en creëerde zelf ook enkele kansen. In de slotfase waren de beste kansen voor de bezoekers, maar gelukkig bleef het bij 0-0. Het eerste punt in de competitie is dus binnen.

 

Meer dan 5000 supporters zagen in een sfeervolle Freethiel van bij de start twee ploegen die er volop voor gingen. Toch bleef de wedstrijd lange tijd op slot. Veel middenveldvoetbal en mooie combinaties, dat wel, maar echt grote kansen vielen er in de beginfase niet te noteren. Mechelen probeerde via Enevoldsen en Van Tricht, maar hun pogingen vormden geen gevaar voor Clepkens. Waasland-Beveren, met nieuwkomer Vito Plut in de spits, kwam er stilaan beter uit en kon meer kansen creëren. Op het half uur werd Plut de diepte ingestuurd. Op weg naar doel werd hij echter foutief gestopt door Biset die er slechts geel voor kreeg. Meteen daarna de beste kans voor Waasland-Beveren maar de vrijschop van Farssi belandde op de daklat. Maar ook Mechelen kreeg nog een goede mogelijkheid om de score te openen toen Cordaro na een lange dribbel Junker bereikte. Deze laatste trapte echter naast doel.

 

Na de rust zagen we opnieuw twee ploegen die volop voor de overwinning bleven gaan. Er kwamen ook meer kansen. Zo was Plut dichtbij de openingstreffer op aangeven van Ladrière. En ook Snelders had een doelpunt aan de voet. Eerst kon Renard zijn schot nog blokkeren, in de rebound dwarrelde zijn poging centimeters na. De beste kansen kwamen er in de absolute slotfase nog voor Mechelen. Eerst miste Diabang voor open doel na een geweldige reflex van Clepkens, en in de laatste seconden kopte De Petter een bal tegen de paal.

 

Na het fluitsignaal was iedereen het er over eens dat het een aangename wedstrijd was tussen twee ploegen die goed georganiseerd speelden. Voor Waasland-Beveren is het een tweede geslaagde test op rij. Zowel in de tweede helft op Brugge als tegen Mechelen heeft trainer Dirk Geeraerd getoond dat hij de spelers goed kan plaatsen en er op korte tijd opnieuw een hecht blok van heeft gemaakt. Dat we twee wedstrijden op rij vooral in de tweede helft sterke momenten kenden, toont misschien ook aan dat het conditioneel goed zit met onze spelers. En met de komst van Vito Plut hebben we een perfect aanspeelpunt. Hoewel hij nog maar drie dagen in het land is, heeft hij getoond dat hij een sterke spits is die zeer snel en altijd aanspeelbaar is.

 

Het huiswerk is nog niet volledig klaar, er moeten hier en daar misschien nog wat wijzigingen komen, maar wat we de voorbije twee wedstrijden gezien hebben, stemt ons tevreden. Waasland-Beveren heeft de kwaliteiten en de drive om de volgende maanden haar supporters te verwennen. Voor ons mag het al volgend weekend zijn wanneer we het opnemen tegen Standard Luik.

 

Waasland-Beveren speelde met: Clepkens, Van Hemert, Lardenoit, Belhocine, Blondelle, Sibum, Dugary (’46 Da Silva), Ladriere (’70 Snelders), Farssi, Seoudi (’70 Cavens), Plut.