Go back

Club Brugge – Waasland-Beveren: nabeschouwing

Een moedig Waasland-Beveren heeft vanavond waardig verloren tegen titelkandidaat van het seizoen 2012-2013 Club Brugge. Het werd 3-1. Met een moeilijk start in de eerste helft maakte WB veel goed na de rust. Een bemoedigende 3-1 als eindresultaat doet ons uitkijken naar de eerste thuiswedstrijd tegen KV Mechelen.
De allereerste partij in de Jupiler Pro League van WB vond plaats onder toeziend oog van zo’n 23 000 supporters. Waasland-Beveren moest na vijf min al direct een goal slikken. Een penalty van Refaelov werd omgezet naar de 1-0. In de eerste helft was het vooral Brugge die controle over de wedstrijd had. Met een mooie redding van onze keeper Clepkens kon een doorgebroken Meunier niet scoren. Daarna kon Refaelov nog eens schieten, maar de bal belandde net naast doel. In de 30ste minuut lukt het dan toch opnieuw voor Refaelov. Hij laat Clepkens kansloos en schiet mooi links in doel de 2-0 binnen. En Brugge raasde verder. Een vrije trap, genomen door Vazquez, kon door Kassim nog net geblokt worden. De 3-0 viel uiteindelijk toch toen Clepkens het schot van Meunier niet uit doel kon houden. Toch maakte WB in de laatste minuten voor de rust nog de 3-1. Een voorzet van op de flank werd eerst nog door Dugary gemist maar Da Silva kon in de herneming door de benen van Kujovic de bal in doel trappen.

 

In de rust werden Cavens en Belhocine vervangen door Seoudi en Farssi. Met nog maar enkele minuten gespeeld maakt Club Brugge bijna een vierde goal. Een vrije trap recht op doel, maar Clepkens redde mooi. De terugkomende bal kwam in de voeten van Figueras, maar die trapte op de paal. Waasland-Beveren komt in die tweede helft beter voor de dag en begint meer en meer te dreigen. Een goede kans kwam er voor Dugary die voor doel kan komen, past naar Da Silva, maar deze laatste kopte net over. In de volgende fase kan WB weer voor doel komen met Seoudi , maar die kopt op de keeper. De mooiste kans van de wedstrijd kwam via Dugary die alleen voor doel kan komen, maar recht op Kujovic trapt. De talrijk opgekomen supporters voelen dat Waasland-Beveren meer in wedstrijd komt en laten van zich horen.  Dat inspireert een sterk spelende Bas Sibum die na een mooie actie hard op doel trapt en Kujovic tot een knappe reflex dwingt. Een daarna schreeuwt Waasland-Beveren om een penalty wanneer Dugary overduidelijk in de rug geduwd wordt, maar de scheids laat verder spelen. De laatste kans van de partij was voor Brugge. Het schot van de ingevallen Tchité wordt door Dugary afgeblokt.

 

In de eerste helft was Club Brugge duidelijk de betere ploeg, maar na de rust toonde Waasland-Beveren dat het niet van plan is zich dit seizoen zomaar gewonnen te geven. Deze match met twee gezichten toont aan dat er nog enkele posities onderbemand zijn, maar geeft tegelijkertijd hoop voor de volgende maanden. Met de steun van onze fantastische supporters bekampen we volgende week in het eigen Freethiel-stadion KV Mechelen, dat vandaag met 4-2 won van die andere nieuwkomer Charleroi.