Go back

WB – KVM: voorbeschouwing

Eindelijk weer eersteklassevoetbal op de Freethiel!

 


Zaterdag maken we ons op voor de eerste eersteklassewedstrijd sinds lang op de Freethiel. We ontvangen voor deze belangrijke wedstrijd KV Mechelen, een ploeg die door velen als dé revelatie van deze competitie getipt wordt. Op de eerste speeldag bewezen ze meteen dat ze in goede doen zijn. Voor Waasland-Beveren is het taak om de goede prestatie van de tweede helft op Brugge verder te zetten en het Mechelen zo moeilijk mogelijk te maken.

De laatste competitiewedstrijd tussen SK Beveren en KV Mechelen dateert al van vijf april 2004. Die wedstrijd verpulverde het Ivoriaans getinte Beveren (met Kristof Lardenoit op de bank – hij viel vijf minuten voor het einde in) de bezoekers uit Mechelen met 6-0. Doelpunten werden gescoord door Arsène Ne (2x), Moussa Sanogo, Steven Wostijn, Venance Zezeto en Giles Yapi Yapo. Dat seizoen degradeerde Mechelen en moest het zelfs naar derde klasse wegens het niet behalen van een licentie. Door eindrondewinst in tweede klasse wisten ze zich in 2007 echter opnieuw te verzekeren van eerste klasse, maar aangezien Beveren dat seizoen naar tweede klasse degradeerde, misliepen beide ploegen elkaar. En dus is het al meer dan acht jaar geleden dat Mechelen nog eens voor een competitiewedstrijd op de Freethiel te gast was.

 

Mechelen wordt door vele kenners getipt als mogelijk revelatie van het seizoen. Ze hebben Achter de Kazerne dan ook heel wat mooie nieuwkomers aangetrokken. Spelers als Steven De Petter (ex-Westerlo), Mads Junkers (ex-Vitesse, ex-Roda JC), Thomas Enevoldson (ex-Groningen) en Nicklas Pederson (ex-Groningen) zijn ervaren jongens die in staat zijn om het reeds sterke team (met onder andere nog Chen, Cordaro, Renard en Chomsi) op sleeptouw te nemen. Reeds in de oefencampagne was het duidelijk dat men in eerste klasse rekening zal moeten houden met dit nieuwe Mechelen. Het was dan ook geen verrassing dat op de eerste speeldag Charleroi de boot inging met 4-2. De Mechelse doelpuntenmakers waren De Petter (2x) en Robin Henkens (2x). Deze laatste had bovendien de assists voor beide doelpunten van De Petter aan de voet, waardoor deze youngster (vorig seizoen kwam hij nauwelijks van de bank) terecht uitgeroepen werd tot de speler van de eerste speeldag. Bij de nieuwkomers mogen we uiteraard ‘onze eigen’ Joachim Van Damme niet vergeten te vermelden. Damos zal zaterdag echter nog niet te zien zijn in geel-rode outfit omdat hij nog een tweede schorsingsdag uitzit. Ook ex-WB’er Laurens Paulussen maakte tot voor kort deel uit van de groep, maar hij verhuisde vorige week naar tweedeklasser Westerlo. Mechelen zal zaterdag waarschijnlijk ook geen beroep meer kunnen doen op Boris Pandza. Deze centrale verdediger trekt naar het Oekraïense Arsenal Kiev.

 

Voor de supporters van Waasland-Beveren wordt het zaterdag sowieso genieten. Voor de supporters van het vroegere SK Beveren zal het een prettig weerzien zijn met eersteklassevoetbal op de Freethiel. Voor de supporters van het vroegere Red Star zal het de eerste keer zijn dat ze als thuissupporter in eerste klasse hun spelers kunnen aanmoedigen. Op dit moment is onze kern nog niet volledig, maar de tweede helft op Brugge toonde wel aan dat er heel wat potentieel aanwezig is. Als we dit spelniveau zaterdag de hele wedstrijd kunnen brengen, kunnen we onze sterke thuisreputatie van de voorbije jaren misschien in stand houden.

 

De abonnementenverkoop kende de voorbije weken een serieuze piek waardoor we zaterdag heel wat volk mogen verwachten op onze tribunes. Met de sfeervolle supporters uit Mechelen naast ons zal dit sowieso tot heel wat gezang leiden. Wij kijken alvast uit naar zaterdag, en we zien jullie graag op een van de vele tribunes! Tot dan!